Novaković Đurović: Počela sanacija korita Morače, vratićemo rijeku u prirodni tok

"Dosadašnje akcije su spriječile, ne samo dalje uništavanje korita rijeke Morače, već i nesmetano snabdijevanje crnogorskog primorja vodom, koje je zbog nelegalnih aktivnosti bilo dovedeno u pitanje"

10246 pregleda 18 komentar(a)
Foto: Ministarstvo evropskih poslova
Foto: Ministarstvo evropskih poslova

DOO Zaštita prostora danas je po nalogu Ministarstva ekologije, prostorng planiranja i urbanizma započelo radove na sanaciji korija rijeke Morače.

Resorna ministarka Ana Novaković Đurović kazala je da su nakon uspješne akcije suzbijanja nelegalne eksploatacije šljunka, započeti radovi na sanaciji korita rijeke Morače.

"Dosadašnje akcije su spriječile, ne samo dalje uništavanje korita rijeke Morače, već i nesmetano snabdijevanje crnogorskog primorja vodom, koje je zbog nelegalnih aktivnosti bilo dovedeno u pitanje. Projekat sanacije koji realizuje Regionalni vodovod, podrazumijeva izgradnju nasipa i dina, i vraćanje rijeke u prirodni tok", kazala je Novaković Đurović.

Dodala je da će ministarstvo u saradnji sa Regionalnim vodovodom pratiti realizaciju projekta i da očekuju da rezultati budu brzo vidljivi.

"Nelegalna eksploatacija šljunka je suzbijena, a dalje aktivnosti su u pripremi, kada su u pitanju rijeke Lim i Tara", zaključila je ministarka.

Bonus video: