Širiće kapacitete barske bolnice

Vlada dala saglasnost na izvođenje radova na proširenju Službe urgentne medicinske pomoći i radiološke dijagnostike

2715 pregleda 4 komentar(a)
Barska bolnica, Foto: PR Centar
Barska bolnica, Foto: PR Centar

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici dala je saglasnost Opštoj bolnici Bar za izvođenje radova na proširenju i dogradnji prostora Službe ugrentne medicinske pomoći, kao i prostora Službe za radilošku dijagnostiku.

Iz Ministarstva zdravlja kazali su da je proširenje objekta radiološke službe bilo neophodno s obzirom na to da je bolnica u postupku nabavke magnetne rezonance (MR), kako bi se svi aparati i oprema objedinili na jednom mjestu i postavili u skladu sa pozitivnim propisima, koji regulišu materiju jonizujućeg zračenja.

"Budući da OB Bar trenutno ne raspolaže adekvatnim prostorom za hitno zbrinjavanje pacijenata i da kapacitetu ne odgovaraju sadašnjem broju pacijenata, kao ni standardima savremene medicine, ukazala se potreba da se ovaj segment ustanove proširi i adaptira", piše u saopštenju ministarstva.

Vrijednost investicije je, saopštili su iz ovog resora, 164 hiljade eura, od čega će 100 hiljada preusmjeriti Fond za zdravstveno osiguranje iz državnog budžeta, dok će ostatak novca biti obezbijeđen iz sredstava OB Bar.

"Ovom investicijom značajno će se unaprjediti zdravstvena zaštita i zdravstvena usluga biti brža i efikasnija, a građanima, kao i turistima koji borave u Baru, dostupne najsavremnije dijagnostičke procedure", zaključili su.

Bonus video: