Počinje gradnja Doma digitalne revolucije u Nikšiću

“Dom digitalne revolucije će inovativnim pristupom, kreativnim i promišljenim tretmanom postojećeg prostora i valorizacijom njegovih potencijala postati jedan novi multifunkcionalni prostor za razvoj kreativne industrije kako u Nikšiću tako i u Crnoj Gori", kazali su iz Tehnopolisa

18598 pregleda 3 komentar(a)
Planirana zgrada Doma digitalne revolucije u Nikšiću, Foto: IPC Tehnopolis
Planirana zgrada Doma digitalne revolucije u Nikšiću, Foto: IPC Tehnopolis

U ponedjeljak, 11.septembra, biće ozvaničen početak radova na izgradnji Doma digitalne revolucije u Nikšiću koji će se nalaziti u dijelu Doma revolucije. Početak radova ozvaničiće Biljana Šćepanović, ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Maja Delić iz Uprave za kapitalne projekte i Đorđije Malović, izvršni direktor Inovaciono-preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolisa.

“Dom digitalne revolucije će inovativnim pristupom, kreativnim i promišljenim tretmanom postojećeg prostora i valorizacijom njegovih potencijala postati jedan novi multifunkcionalni prostor za razvoj kreativne industrije kako u Nikšiću tako i u Crnoj Gori. Dom digitalne revolucije će dodatno omogućiti dalji razvoj servisa i usluga IPC Tehnopolis, a u skladu sa strateškom vizijom njegovog razvoja koji će pored servisa podrške omogućiti i razvoj novih, komercijalnih usluga”, saopštili su iz Tehnopolisa.

Kako su naveli, početak radova na izgradnji je omogućen kontinuiranom sinhronizovanom aktivnošću i uspješnom saradnjom Opštine Nikšić, IPC Tehnopolis, Uprave za kapitalne projekte i Ministarstva nauke i tehnološkog razvoja.

Uprava za kapitalne projekte je krajem aprila raspisala tender za rekonstrukciju dijela objekta za potrebe izgradnje Doma digitalne revolucije. Za ovaj projekat opredijeljeno je 726.000 eura sa uračunatim PDV-om. Rok za završetka radova je šest mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Bonus video: