Slučaj Domen: Vijeće Privrednog suda usvojilo prigovor Crne Gore i predmet vratilo na ponovno odlučivanje

"Dakle, Vijeće smatra da prvostepeni sud prilikom ocjene ispunjenosti uslova za određivanje privremene mjere nije dao dovoljne i jasne razloge o odlučnim činjenicama za donošenje pobijane odluke, iz kojih razloga je istu ukinulo i naložilo prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku"

7461 pregleda 2 komentar(a)
Zgrada u kojoj se nalazi Privredni sud, Foto: Boris Pejović
Zgrada u kojoj se nalazi Privredni sud, Foto: Boris Pejović

Vijeće Privrednog suda usvojilo je prigovor Crne Gore i ukinulo rješenje kojim je određena privremena mjera u pravnoj stvari predlagača obezbjeđenja DOMEN DOO Podgorica i predmet vratilo na ponovno odlučivanje, saopštio je portparol Privrednog suda sudija Vladimir Bulatović.

"Rješenjem Privrednog suda Crne Gore usvojen je prigovor protivnika predlagača obezbjeđenja Crne Gore, ukinuto je rješenje Privrednog suda i predmet vraćen prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje", istakao je Bulatović u saopštenju.

Naime, dodao je on, odlučujući o prigovoru protivnika predlagača obezbjeđenja, Crne Gore, Vijeće nalazi da je prvostepeni sud u svojoj odluci naveo da je predlagač obezbjeđenja učinio vjerovatnim postojanje potraživanja, odnosno da je Ugovor o agentu registracije domena „.me“ broj 11-1149 od 08.02.2008. godine produžen, ne dajući dovoljno jasne razloge na kojima temelji takav svoj zaključak.

"Dakle, Vijeće smatra da prvostepeni sud prilikom ocjene ispunjenosti uslova za određivanje privremene mjere nije dao dovoljne i jasne razloge o odlučnim činjenicama za donošenje pobijane odluke, iz kojih razloga je istu ukinulo i naložilo prvostepenom sudu da u ponovnom postupku otkloni ukazane nedostatke, nakon čega će biti u mogućnosti da donese pravilnu i zakonitu odluku", zaključio je Bulatović.

Privredni sud Crne Gore je u julu u nekoliko sati donio odluku kojom je onemogućio državi do daljeg da sprovede javni poziv za izbor agenta registracije nacionalne internet oznake (me).

Prethodno je kompanija doMEn, početkom jula, predala Privrednom sudu Crne Gore predlog za određivanje privremene mjere zabranom sprovođenja izbora novog agenta registracije za domen .me, dok se ne riješi spor o važenju i primjeni Ugovora o agentu registracije koji je na snazi.

Bonus video: