Opština Kolašin: Martinović otvorio i obišao radove na izgradnji atmosferske kanalizacije na Zaobilaznici

"Nakon završetka radova sistem atmosferske kanalizacije na pomenutom dijelu predmetne saobraćajnice biće u stanju da sakupi sve atmosferske i druge vode sa kolovoza, trotoara i drugih pripadajućih površina i odvede ih do recipijenta Pažanjski potok"

6252 pregleda 19 komentar(a)
Martinović priikom obilska radova, Foto: Opština Kolašin
Martinović priikom obilska radova, Foto: Opština Kolašin

Predsjednik Opštine Kolašin Vladimir Martinović otvorio je i obišao radove na izgradnji atmosferske kanalizacije na gradskoj Zaobilaznici u tom gradu, saopšteno je iz Opštine Kolašin.

Atmosferska kanalizacija je višedecenijski problem u tom dijelu grada, dodaje se u saopštenju.

"Sistem atmosferske kanalizacije koji je izrađen kao kao sastavni dio Ulice Zaobilaznica nikada nije u potpunosti završen zbog čega nije ni funkcionisao na predviđeni način. Usljed toga, kao i usled degradacije i devastacije pojedinih elemenata ovog sistema dolazilo je do nekontrolisanog toka atmosferskih i drugih površinskih voda što je imalo za posljedicu plavljenje ne samo kolovoza saobraćajnice i okolnih površina već i podrumskih prostorija pojedinih objekata", navodi se u saopštenju Opštine Kolašin.

Zbog toga se, kako piše u saopštenju, pristupilo realizaciji Projekta rekonstrukcije postojećeg sistema atmosferske kanalizacije duž tzv. Zaobilaznice na dijelu trase ove saobraćajnice od raskrsnice sa ulicom Omladinskom do skretanja za naselje Gornji Pažanj.

Ističe se da će realizacijom ovog projekta navedeni problemi u funkcionisanju sistema atmosferske kanalizacije biti otklonjeni, a posljedice takvog funkcionisanja ovog sistema biće eliminisane ili barem ublažene.

"Nakon završetka radova sistem atmosferske kanalizacije na pomenutom dijelu predmetne saobraćajnice biće u stanju da sakupi sve atmosferske i druge vode sa kolovoza, trotoara i drugih pripadajućih površina i odvede ih do recipijenta Pažanjski potok", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: