Volonteri Crne Gore organizuju humanitarnu akciju za preko 300 djece

"Molimo sve ljude dobre volje za podršku, kako bi zajedničkim snagama usrećili 300 mališana", navode iz Fondacije

2206 pregleda 1 komentar(a)
Humanitarna akcija koju sprovodi Fondacija "Volonteri Crne Gore", Foto: Volonteri Crne Gore
Humanitarna akcija koju sprovodi Fondacija "Volonteri Crne Gore", Foto: Volonteri Crne Gore

Želimo da istaknemo da u septembru organizacija navršava, jubilej 10 godina od osnivanja, a povodom jubileja sprovodimo veliku humanitarnu akciju u kojoj planiramo podijeliti pomoć za oko 300 djece kojoj je potrebna pomoć za liječenje i djeci teškog materijalnog stanja, za šta je neophodno preko 30.000 eura, saopšteno je iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

"Građani i društveno odgovorne kompanije mogu podržati akciju doniranjem pomoću linka https://www.volontericrnegore.me/doniraj-pomozi ili uplatom na žiro račun Volontera Crne Gore: 520-9194-41. Molimo sve ljude dobre volje za podršku, kako bi zajedničkim snagama usrećili 300 mališana. Ko to tamo nema, a nas ima?” – dodali su iz ove Fondacije.

Volonteri Crne Gore su od 2018. godine započeli poduhvat vrijedan pažnje, podrške i sudjelovanja svih onih dobronamjernih, koji će da prepoznaju ciljeve i smisao obimnih i zahtjevnih zadataka, naveli su oni, koje smo, kazali su, postavlili ispred sebe, a u sklopu jedinstvenog projekta.

Projekat je naslovljen kao Velika humanitarna akcija za djecu kojoj je, kako se navodi, potrebna pomoć za liječenje i socijalno ugroženu djecu, pod sloganom: “Ko to tamo nema, a nas ima?”.

"Glavna smjernica ove, najnovije, aktivnosti jeste pribavljanje pomoći za liječenje naših sugrađana posredstvom kao i prikupljanje velike količine osnovnih životnih namirnica, svakog mjeseca, kako bi se iste, precizno i u kontinuitetu, dopremale do djece, suočene sa siromaštvom", izjavili su iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Ističu da je akcenat stavljen na najvažniji, odnosno segment od vitalnog značaja za zdravlje i razvoj, upravo u uzrastu onih, na koje, ovim putem, osim same pomoći, žele i da skrenu pažnju šire javnosti u Crnoj Gori.

“Zbog svega navedenog, od ključnog značaja, za kvalitetno i uspješno ispunjavanje potreba, ovih mališana, svakako je i pribavljanje novčanih sredstava koja bi se nakon detaljnih upoznavanja sa uslovima u kojima žive usmjeravala na ono što im je neophodno, ili najpotrebnije, za njihovo liječenje do prehrambenog, higijenskog i odjevnog, preko školskog i obrazovnog, za svakodnevno, pristojnije i humanije građansko življenje", saopšteno je iz Fondacije.

U proteklih godinu dana smo imali više akcija u kojima smo prikupili više desetina hiljada eura za liječenje djece i odraslih, kazali su i dodali da na mjesečnom nivou prikupljaju osnovne životne namirnice za preko 150 mališana iz opštine Nikšić.

Bonus video: