Abazović: Žabljak jedan od najmarkantnijih turističkih brendova crnogorskog turizma

Premijer Crne Gore kazao je da je jedna od "uspješnijih" ljetnjih turističkih sezona pri kraju, dodajući da je opština Žabljak doprinijela njenom uspjehu

3093 pregleda 7 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot
Abazović, Foto: Screenshot

Premijer Dritan Abazović uputio je čestitku povodom Dana opštine Žabljak, predsjedniku te opštine Radošu Žugiću, predsjedniku Skupštine opštine Ivanu Popoviću, odbornicama i odbornicima, kao i građankama i građanima te opštine, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Dozvolite da vam čestitam dan koji nas podsjeća na slobodarsku tradiciju građana durmitorskog kraja i priziva da u savremenim okolnostima, nošeni novim dostignućima i trendovima, i ubuduće ostvarujemo uspjehe na polju ekonomskog razvoja, te kulturnog, prosvjetnog i sportskog djelovanja", naveo je Abazović.

On je kazao i kako je jedna od "uspješnijih" ljetnjih turističkih sezona pri kraju, dodajući da je opština Žabljak doprinijela njenom uspjehu, te da nastavlja da razvija ponudu, jača raznovrsnost i dostupnost tokom cijele godine.

"Kako bismo nastavili da na pravi način valorizujemo potencijal Žabljaka i Nacionalnog parka, ljudskih resursa, katuna i prirodnih ljepota, dalje ulaganje u infrastrukturu je imperativ pred administracijama i na državnom i na lokalnom nivou", rekao je crnogorski premijer.

Kazao je da je siguran da će se Žabljak, "kao jedan od najmarkantnijih turističkih brendova crnogorskog turizma" razvijati u pravcu visokih standarda održivosti, zelenih politika i na dobrobit svih njegovih građana.

"Zajedničkim naporima, još snažnije ćemo aktivirati kapacitete žabljačkog kraja i predstaviti ih domaćim i stranim investitorima i gostima na još bolji način. Ubijeđen da su pred nama godine realne politike, domaćinskog upravljanja sveukupnim državnim resursima i naslijeđem, još jednom Vam čestitam veliki praznik", zaključio je Abazović.

Bonus video: