Abazović: Nadam se da ćemo novac od Saudijske Arabije upotrijebiti u cilju modernizacije

"Mislim da ćemo uraditi dobre stvari, da krenemo sa novim projektima i da učinimo da Crna Gora ima mnogo veći vizibiliti (vidljivost) širom svijeta", istakao je Abazović

8731 pregleda 24 reakcija 25 komentar(a)
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Abazović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 20.09.2023. 10:48h

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović saopštio je da su uspjeli da sa partnerima iz Saudijske Arabije obezbijede donaciju od tri miliona eura za crnogorski sistem obrazovanja.

"Sljedeće godine je veliki jubilej Univerziteta Crne Gore. Nadam se da ćemo taj novac upotrijebiti u tom pravcu, u cilju modernizacije. Radi se o jednom od najvećih grantova koje je Crna Gora dobila, međutim tu nije kraj. Dogovoreni su i biznis forumi u narednom periodu. Mislim da ćemo uraditi dobre stvari, da krenemo sa novim projektima i da učinimo da Crna Gora ima mnogo veći vizibiliti (vidljivost) širom svijeta", istakao je Abazović u izjavi ispred sjedišta Ujedinjenih nacija (UN) u Njujorku.

On je dodao da i svi bilateralni sastanci koje je imao predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kao šef delegacije i on (Abazović) idu u pravcu da za Crnu Goru slijede pozitivne, dobre vijesti i da čine prave stvari za građane.

Bonus video: