Prostor je za zgrade, hotele...

“Na svakoj od tih parcela planirana je izgradnja objekta sa prizemljem i dva sprata. Planirana je i dvosmjerna kolska saobraćajnica sa obostranim trotoarima, a trasa je upravna na Jadransku i Ulicu Mojsija Zečevića”, navode iz Sekretarijata
1 komentar(a)
FK Kom, Foto: Vesko Belojević
FK Kom, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 24.08.2017. 19:47h

Iz Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora i zaštitu životne sredine „Vijestima” je saopšteno da je prostor nekadašnjeg stadiona „Koma” u vlasništvu Glavnog grada i da je obuhvaćen Detaljnim urbanističkim planom „Zlatica B”.

“To je parcela 3237, a u skladu sa tim planskim dokumentom predmetni prostor ima namjenu definisanu kao površina centralne djelatnosti i saobraćajne infrastrukture”, navodi se iz Sekretarijata.

Objasnili su da na površinama namijenjenim za centralne djelatnosti moguće je graditi objekte za ugostiteljstvo i smještaj turista, trgovinu, izložbeni centar, poslovnu zgradu i uprave, privredni objekat, skladište i stovarište.

“Na tom prostoru moguće je graditi i komunalno servisni objekat javnih preduzeća i privrednog društva, koji služi potrebama područja”, piše u odgovorima na pitanje „Vijesti”.

Na preostalim dijelovima parcele 3237, kao i manjim dijelovima susjednih, kako su saopštili, planirane su četiri urbanističke parcele.

“Na svakoj od tih parcela planirana je izgradnja objekta sa prizemljem i dva sprata. Planirana je i dvosmjerna kolska saobraćajnica sa obostranim trotoarima, a trasa je upravna na Jadransku i Ulicu Mojsija Zečevića”, navode iz Sekretarijata.

Novi stadion „Koma” kod Osnovne škole „Dragiša Ivanović” zvanično je otvoren u oktobru prošle godine, a izgradnja je započeta još u martu 2014. godine. Nakon otvaranja stadiona, najavljena je i izgradnja višenamjenskog objekta sa Domom zdravlja, ali na parceli koja je udaljena od nekadašnjeg stadiona “Koma” par stotina metara.

Bonus video: