Dajković primio stotinu građana, služba na čijem je čelu riješila 271 upit

V.d. rukovodioca Službe za građane sumirao svoj rad od stupanja na dužnost

3179 pregleda 40 reakcija 15 komentar(a)
Foto: služba za građane Glavnog grada
Foto: služba za građane Glavnog grada

Vršilac dužnosti rukovodioca Službe za građane Vladislav Dajković primio je na razgovor stotog građanina.

Iz ove Službe naveli su da je Dajković po stupanju na funkciju obećao da će rad Službe za građane podići na viši nivo, ali i učiniti taj rad transparentnim kako bi građani vrlo brzo vidjeli rezultate, što se, kažu, i obistinilo.

"Nakon četrdesetak dana rada predstavljam zvaničnu statistiku rada Službe za građane: od 11. avgusta do 26. septembra primili smo ukupno 414 upita građana, od čega smo riješili 271 upit, dok je 112 u radu, odnosno pod obradom u nadležnim službama kojima smo proslijedili upite", rekao je Dajković.

Dodaje da su uveli praksu direktnog razgovora sa rukovodiocem Službe, pa je tako razgovarao sa stotinu građana Podgorice.

"... i pomogao, ili makar pokušao da riješim njihove probleme. Služba za građane će i u narednom periodu nastaviti proaktivno da rješava probleme građana koji spadaju u nadležnosti Glavnog grada, a moja vrata, kao v.d. rukovodioca Službe, će biti otvorena za sve građane, uz mali novitet: ko bude spriječen zbog bolesti, starosti, nemoći ili brige oko djece da posjeti naše prostorije, mi ćemo doći do njega, izvršiti uvid u problem, sačiniti zapisnik i proslijediti nadležnim službama na dalje postupanje", najavio je Dajković.

Zaključio je da su pred Podgoricom lijepi dani, imajući u vidu ogroman trud i posvećenost gradonačelnice Olivere Injac, ali i cjelokupne gradske uprave i svih kolega zaposlenih u sistemu Glavnog grada.

Bonus video: