Objavljeni konkursi za upis master i specijalističkih studija na UCG

"Upis kandidata i izdavanje uvjerenja obaviće se zaključno sa 4. oktobrom 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica"

3237 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na specijalističke i master studije (120 ECTS) Univerziteta Crne Gore, sa 1.760 predviđenih mjesta za master studije koje se finasiraju iz Budžeta, i 1.516 mjesta za samofinansirajuće studije, saopšteno je iz te institucije.

Kako se navodi u saopštenju, prijava na konkurs za oba nivoa studija se podnosi u četvrtak, 28. septembra 2023. godine studentskoj službi organizacione jedinice, u okviru radnog vremena te službe.

"Za upis na budžetske master studijski program, kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija, koji će biti organizovani 29 i 30. septembra 2023. godine. Raspored polaganja prijemnog ispita biće istaknut na oglasnoj tabli i internet stranici organizacione jedinice", piše u saopštenju UCG.

"Uslovi, kriterijumi i postupak upisa na oba nivoa studija bliže su uređeni pravilnicima koji su objavljeni ina internet stranici Univerziteta Crne Gore, kao dokumenti pod nazivom: Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore i Pravila studiranja na postdiplomskim studijama", dodaje se.

"Upis kandidata i izdavanje uvjerenja obaviće se zaključno sa 4. oktobrom 2023. godine, prema rasporedu organizacionih jedinica", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: