Svetlana Perović reizabrana za dekanicu Arhitektonskog fakulteta

Perović je reizabrana na predlog Vijeća Arhitektonskog fakulteta i uz pozitivno mišljenje rektora Univerziteta Crne Gore Vladimira Božovića

3463 pregleda 0 komentar(a)
Upravni odbor UCG-a (arhiva), Foto: UCG
Upravni odbor UCG-a (arhiva), Foto: UCG

Upravni odbor Univeziteta Crne Gore (UCG) reizabrao je danas za dekanicu Arhitektonskog fakulteta prof. dr Svetlanu Perović za mandatni period od 2023. do 2026.

Sjednici je predsjedavala prof. dr Rajka Glušica, a Perović je reizabrana na predlog Vijeća Arhitektonskog fakulteta i uz pozitivno mišljenje rektora Vladimira Božovića.

"Profesorica Perović je organizatorka više studentskih radionica i izložbi, uz kontinuiranu praksu objavljivanja radova studenata. Pod njenim mentorstvom studenti su publikovali veliki broj radova i osvojili više nagrada na međunarodnim salonima urbanizma. Aktivna je na međunarodnoj istraživačkoj sceni, a njeno istraživačko interesovanje uključuje: urbanu teoriju, konceptualni urbani dizajn, urbanu regeneraciju, budućnost gradova, transdisciplinarnu metodologiju u nauci, edukaciji i urbanoj praksi. Među brojnim aktivnostima ističe se učestvovanje u autorskom pisanju pet internacionalnih enciklopedija u izdavaštvu vodećeg međunarodnog izdavača SAGE, te poglavljima objavljenim u dvije naučne monografije izdavača Springera, kao i dvije međunarodne knjige studijskog karaktera, izdate takođe u Americi. Recenzent je naučnih radova u međunarodnim časopisima i knjigama", podsjećaju u saopštenju iz UCG-a.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora UCG pokrenuta je i procedura za izbor direktora Istorijskog instituta. Konkurs za izbor direktora/direktorice Istorijskog instituta objavljuje se u Biltenu Univerziteta Crne Gore i u dnevnom listu koji izlazi u Crnoj Gori. Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja konkursa u dnevnom listu.

Na sjednici se diskutovalo i o ostalim tačkama dnevnog reda u domenu redovnog poslovanja Univerziteta Crne Gore.

Bonus video: