Medenica: KCCG dostavio obdukcioni nalaz, slijedi sudsko-medicinsko vještačenje

Preminuli M.P bio je pacijenta vaskularnog hirurga Nikole Fatića

46282 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Klinički centar Crne Gore dostavio je Višem državnom tužilaštvu u petak popodne patoanatomski obdukciomni nalaz pacijenta preminulog u Kliničkom centru Crne Gore (KCCG) koji će se proslijediti na sudsko-medicinsko vještačenje.

To je "Vijestima" saopštila rukovoditeljka i portparolka podgoričkog Višeg državnog tužilaštva, tužiteljka Lepa Medenica.

Preminuli M.P bio je pacijenta vaskularnog hirurga Nikole Fatića.

“Vijesti” su 17. septembra objavile da je policija dva dana ranije pretresala prostorije na hirurgiji Kliničkog centra (KC) po prijavi porodice pokojnika da je Fatić prikrivao dokaze, odnosno neovlašćeno iz ustanove iznio dio ljudskog tijela.

Više izvora nezvanično je tada saopštilo da je saslušano više osoba i da su zaposleni na vaskularnoj hirurgiji 16. septembra u ostavi tog odjeljenja KC-a pronašli teglu u kojoj je, kako se pretpostavlja, dio abdominalne aorte, koju je Fatić, kako tvrdi porodica pokojnika, prethodno odnio iz te zdravstvene ustanove.

Fatić se nije oglašavao u vezi sa predmetom koji je formiran protiv njega. Iz tužilaštava su ranije potvrdili da je protiv Fatića formiran predmet u vezi sa nesavjesnim liječenjem sa smrtnim ishodom, kao i u vezi sa protivpravnim oduzimanjem ljudskih organa ili djelova tijela.

Bonus video: