Dio mještana Zete protivi se najavi lokalnih vlasti da preuzme Dom omladine u Ljaljkovićima

Iz kabineta predsjednika opštine Zeta Mihaila Asanovića "Vijestima" saopšteno da su odlučni da zaštiti interes građana, a samim tim i opštinsku imovinu, koja je, kako tvrde, u dosadašnjem periodu bila podređena interesu pojedinaca

3555 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Više stotina građana Zete potpisalo je peticiju protiv najave lokalnih vlasti da će preuzeti Dom omladine u Ljaljkovićima.

To znači da će kako navode, između ostalog, i karate klub "Bratstvo", ostati bez prostorija za treninge.

Građani Zete poručuju opštinskim vlastima i predsjedniku opština Mihailu Asanoviću da to neće dozvoliti, jer su "svojim novcem gradili Dom omladine u tom zetskom naselju".

Iz Asanovićevog kabineta "Vijestima" su kazali da su svi domovi u opštinskom vlasništvu i da se po zahtjevima ustupaju sportskim i kulturnim društvima besplatno.

"Većina domova je u lošem stanju, kao i sportski inventar u okviru njih, što je donekle slučaj i sa domom u Ljajkovićima. U pitanju je peticija u pokušaju, koju smo dobili 2. oktobra, odnosno u pitanju je spisak sa imenima i prezimenima bez ličnih podataka, a u kontaktu sa pojedinima sa spiska smo došli do informacija da su njihova imena zloupotrijebljena".

Iz Asanovićevog kabineta u odgovoru "Vijestima" su naveli da su obavili razgovor sa predstavnicima karate kluba 'Bratstvo'', kako bi ih obavijestili o planu opštine.

"Uz zajedničko sagledavanje alternativa za prostorije koje bi oni koristili. S tim u vezi, ponuđeno im je da koriste dva doma: dom u Mahali (koji se nalazi u susjednom naselju) i dom u Berislavcima. Dom u Mahali je u sličnom stanju kao i dom u Ljajkovićima, i već ga koriste drugi karate i boks klubovi za treniranje, tako da KK 'Bratstvo' nije doveden u podređen položaj, već bi u ovoj situaciji bio jedini klub koji je dobio na raspolaganje dva doma".

Poručuju da je novo rukovodstvo Opštine Zete odlučno da zaštiti interes građana, a samim tim i opštinsku imovinu, koja je, kako tvrde, u dosadašnjem periodu bila podređena interesu pojedinaca.

U dopisu mještana, dostavljenom "Vijestima" tvrde suprotno.

"Opštine Zeta i Podgorica nijednim aktom ili postupkom nijesu učestvovale u stvaranju ovog objekta koji je odlukom mještana ovih sela, isključivo predviđen kao objekat za sportsko rekreativne svrhe, dakle objekte za isključive potrebe mještana Zete. Na skupu koji je održan 29. septembra jednoglasno smo donijeli odluku o zajedničkom djelovanju da se otpočne sa sakupljanjem potpisa, kako bismo sačuvali Dom omladine i poligon (jedini tvrdi poligon na ovom području) koji je građen od sredstava i uz rad mještana obližnjih sele. Poligon je isključivo predviđen za sportsko-rekreativne i kulturne svrhe bi izgubio svoju dosadašnju namjenu", poručuju mještani u dopisu medijima i Opštini, uz koji su dostavili i više stotina potpisa.

Bonus video: