DRI: ANB da utvrdi vrijednost nepokretnosti i dostavi novi izvještaj

"U cilju realizacije preporuke Agencija je Upravi za katastar i državnu imovinu uputila više dopisa vezano za usaglašavanje stanja i izdavanja listova nepokretnosti za nepokretnosti koje koristi ANB, kao i za procjenu vrijednosti istih", navodi se u saopštenju DRI

5643 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) realizovala je dvije preporuke, jednu nije, jednu djelimično, dok jedna preporuka nije primjenjiva, zaključila je Državna revizorska institucija (DRI).

DRI je izvršila kontrolu realizacije pet preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za 2021. godinu.

Izvještaj je razmatrao nadležni Kolegijum DRI koji čine Branislav Radulović i Milan Dabović.

"ANB je dužna da za nerealizovanu i djelimično realizovanu preporuku dostavi novi Izvještaj o realizaciji preporuka, do 4.oktobar 2024. godine. Nerealizovana preporuka se odnosi na knjigovodstvenu evidenciju nepokretnosti koje koristi ANB. U cilju realizacije preporuke Agencija je Upravi za katastar i državnu imovinu uputila više dopisa vezano za usaglašavanje stanja i izdavanja listova nepokretnosti za nepokretnosti koje koristi ANB, kao i za procjenu vrijednosti istih", navodi se u saopštenju DRI.

Izvještaj o realizaciji preporuka datih u Izvještaju o reviziji Godišnjeg finansijskog izvještaja Agencije za nacionalnu bezbjednost za 2021. godinu je dostavljen Odobru za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore i objavljen na zvaničnoj internet stranici DRI.

Bonus video: