Raste: Opština Tivat bježi od mještana da ne bi odgovarala na nezgodna pitanja o svojim šefovima

"O Krašićima se priča u Krašićima, a ne u nekoj multimedijalnoj sali, do koje nam je zahvaljujući ovoj lokalnoj vlasti, po urnisanim putevima i po saobraćajnim gužvama potrebno minimum dva sata vožnje", istakao je Raste
291 pregleda 2 komentar(a)
Krašići, Foto: Siniša Luković
Krašići, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.08.2017. 10:29h

Javna rasprava na temu "Elaborat o procjeni uticaja na životnu sredinu izgradnje dijela obalnog šetališta u Krašičima" sa petoro prisutnih, od čega je čak jedan mještanin Krašića, neozbiljna je i nevješta manipulacija lokalne vlasti, da se brojne mahinacije vezane za ovaj dio Tivta zamaskiraju", ocijeno je predsjednik Nadzornog odvora Bokeškog Foruma, Mladen Raste.

Ta javna rasprava koja se odnosi na predstojeću prvu fazu izgradnje lungo mare pješačke staze u dužini od oko 400 metara u zapadnom dijelu Krašića, održana je u utorak u podne u zgradi Opštine Tivat, uz izuzetno slabu posjećenost građana.

Reagujući ispred Bokeškog Foruma koji je parlamentarna stranka u tivatskoj SO, Raste je kazao da su mještani Krašiča bili nedovoljno obaviješteni o javnoj rasravi, kao i da ona nije održana u adekvatnom terminu.

"Takođe, o Krašićima se priča u Krašićima, a ne u nekoj multimedijalnoj sali, do koje nam je zahvaljujući ovoj lokalnoj vlasti, po urnisanim putevima i po saobraćajnim gužvama potrebno minimum dva sata vožnje. Znamo mi dobro zašto se ova rasprava zakazala onda kad joj vrijeme nije. Plaši se lokalna uprava istine, plaši se i brojnih pitanja koja trebaju da se postave. A imaju i razloga za strah, jer su Krašiće potpuno devastirali i po ovaj, nekada biser tivatskog zaliva, ostavili posljedice kakve imaju elementarne nepogode", istakao je Raste.

Dodaje da lokalnoj vlasti "nije svejedno da se javno postave pitanja o nelegalno sagrađenim vilama njihovih podgoričkih tajkuna i bivših ministara, te rušenja pristupnih rampi licima sa posebnim potrebama".

"I da mještanima Krašića odgovore: šta će biti sa divljim pontama koje niču kao pečurke poslije kiše? I kako će domicilnom stanovništvu riješiti problem njihovih generacijama mukom sticanih i građenih privezišta?", nagasio je funkcioner BF-a.

On je istakao i da JP "Morsko dobro" planira i da poveća gabarite mjesnog pristaništa, "koje u sadašnjim dimenzijama postoji već decenijama i koje je za lokalne potrebe sasvim dovoljno".

"Naravno, moraju se zadovoljiti apetiti političke kvazielite i obezbjediti vez za njihove jahte i skutere", smatra Raste koji je pozvao Opštinu Tivat da ponovno "na adekvatnom mjestu i u adekvatnom terminu" zakaže javnu raspravu o uticaju na životnu sredinu izgradnje lungo marea u Krašićima "pa da se ispričamo onako ljudski, a imaćete što da čujete".

Bonus video: