Ministarsrtvo prosvjete: Cijene udžbenika na nivou prošlogodišnjih

Predmetni nastavnici će po početku školske godine informisati učenike o prilagođavanjima na nekoliko predmeta starijih razreda, u smislu potrebe za dopunskim materijalom
55 pregleda 2 komentar(a)
udžbenici, knjižara, Foto: Luka Zeković
udžbenici, knjižara, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.08.2017. 16:38h

Reformski koraci u crnogorskom obrazovnom sistemu sprovedeni su sa planom realizacije koji je, kako je već saopšteno, uključivao korišćenje postojećih udžbenika u ovoj školskoj godini.

"U skladu sa navedenim, primarni udžbenički komplet koji je potrebno pribaviti za određeni razred u najvećoj mjeri odgovara prošlogodišnjem kompletu za taj razred. Pojedinačne cijene udžbenika su na nivou prošlogodišnjih", kazali su u Ministarstvu prosvjetu.

Predmetni nastavnici će po početku školske godine informisati učenike o prilagođavanjima na nekoliko predmeta starijih razreda, u smislu potrebe za dopunskim materijalom.

U ministarstvu navode i da su udžbenici štampani u dovoljnom broju.

"Kako što je ranije navedeno, pomenuto neće uticati na kvalitet nastave, jer je prva godina primjene reforme od početka planirana sa postojećim udžbenicima. Riječ je dakle o tehničkom pitanju koje nije vezano za obim ili kvalitet gradiva. U cilju pripreme za početak nove školske godine, Ministarstvo je organizovalo sastanke sa direktorima svih predškolskih, te svih osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova, dok danas počinju savjetovanja Zavoda za školstvo na temu implementacije novog nastavnog plana i programa", kazali su u Ministarstvu prosvjete.

Bonus video: