Mjesečno po 100 eura: Opština Pljevlja će stipendirati ove studente

Pravo učešća na Konkursu imaju studenti završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i studenti primijenjenih i akademskih master studija koji studiraju na prostoru bivše SFRJ, sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja

3863 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Opština Pljevlja stipendiraće ove školske godine najviše 20 studenata završne godine primijenjenih i akademskih studija i 10 studenta primijenjenih i akademskih master studija bez obzira na obim studijskog programa.

Pravo učešća na Konkursu imaju studenti završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i studenti primijenjenih i akademskih master studija koji studiraju na prostoru bivše SFRJ, sa prebivalištem na teritoriji opštine Pljevlja. Uslov je da su prvi put upisali semestar studijske godine, da su tokom svih prethodnih godina studija ostvarili srednju ocjenu položenih ispita najmanje devet devet i da su nezaposleni.

Opština će, kako je saopšteno, stipendirati po jednog studenta sa različitih fakulteta, koji imaju najvišu srednju ocjenu tokom studija na tom fakultetu.

Prijava na Konkurs se podnosi na obrascu koji propisuje organ lokalne uprave nadležan za poslove obrazovanja. Obrazac se može podići na šalteru Građanskog biroa opštine Pljevlja ili preuzeti sa web sajta Opštine.

Uz prijavni obrazac studenti dostavljaju fotokopiju prve strane indeksa sa osnovnim podacima ili fotografiju elektronskog indeksa, uvjerenje o položenim ispitima sa ostvarenim uspjehom tokom studija.

Dokaze o prebivalištu i nezaposlenosti, po službenoj dužnosti pribavlja lokalna administracija nadležna za poslove obrazovanja za potrebe Komisije.

VD sekretarka sekretarijata za kulturu i socijalna i druga pitanja opštine Pljevlja Sanja Đondović kazala je Vijestima da mjesečna stipendija iznosi 100 eura i da će se isplaćivati deset mjeseci.

Bonus video: