Otkazana blokada, dobili obećanje da će problem vodosnabdijevanja Jasenovog polja i Prage konačno biti riješen

"Konačno se i to desilo da nas poslije svih ovih godina i naših molbi neko od opštinskih vlasti primi na razgovor i da konačno dobijemo uvjeravanje da će problem vodosnadbijevanja biti riješen"

4740 pregleda 1 komentar(a)
Detalj sa jednog od prethodnih protesta, Foto: Svetlana Mandić
Detalj sa jednog od prethodnih protesta, Foto: Svetlana Mandić

Mještani Jasenovog Polja, Prage, Lipove ravni i Zaugline, odustali su od dvosatne blokade magistralnog puta Nikšić-Plužine, koju su bili zakazali za nedjelju, 22. oktobar, jer su od lokalne uprave dobili uvjeravanje da će njihov problem koji se tiče vodosnabdijevanja biti riješen.

O problemu su razgovarali sa predsjednikom Opštine Markom Kovačevićem i njegovim saradnicima, kao i sa direktorom Vodovoda, Željkom Cicmilom.

"Konačno se i to desilo da nas poslije svih ovih godina i naših molbi neko od opštinskih vlasti primi na razgovor i da konačno dobijemo uvjeravanje da će problem vodosnadbijevanja biti riješen. Za razliku od njegovih prethodnika, koji su ignorisali sve naše zahtjeve, presjednik Opštine Marko Kovačević nas je primio na razgovor i dobili smo obećanje da će konačno i u Pragi, Jasenovom polju, Lipovoj ravni i zaseoku Zaugline, brzo ispred kuća biti česme“, kazao je Veselin Đoković, jedan od organizatora protesta.

Kako je Đoković istakao, rečeno im je da će, čim projekat bude završen, početi gradnja vodovoda, a očekuju da će se sve to završiti naredne godine.

"Moramo biti strpljivi, jer papirologija je najveći problem i projekat vodovodne mreže, kako je rekao direktor Vodovoda, Željko Cicmil. Predsjednik Kovačević je naglasio da kada bude gotov projekat, finasije za vodovod nijesu problem, niti od strane opštinskih niti državnih organa, i da se ovaj problem mora riješiti, jer bez vode nema ni opstanka sela. Sa sastanka smo izašli zadovoljni sa ubjeđenjem da ćemo u 2024. godini piti vode sa česme i da će bistijerne biti zaboravljene za ovaj kraj“, uvjeren je Đoković.

Oni su krajem avgusta i početkom septembra organizovali jednosatnu blokadu magistralnog puta Nikšić-Plužine želeći da na taj način skrenu pažnju opštinskim i držanim organima na problem vodosnabdijevanja.

Mještani tog dijela nikšićke opštine, koji su svega 3,6 kilometara udaljeni od Vidrovana, nemaju vodu i taj višedecenijski problem se zvanično od 2014. godine rješava, ali bez uspjeha.

Bonus video: