Ukusi Mediterana za pravi hedonizam

Sva vina pod ovim brendom se proizvode u regiji Abruco na jadranskoj obali, gdje su između planina i mora sjajni uslovi za proizvodnju ne samo vrhunskih vina, već i maslina i drugih mediteranskih kultura
352 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2017. 08:14h

U renomiranom kafeu Soho, u ponedjeljak veče je za brojne predstavnike javnog i privrednog života Bara i Crne Gore priređena ekskluzivna promocija vrhunskih italijanskih vina svjetski poznatih brendova Marina Cvetić i Mašareli. Na promociji su degustirana vina Trebjano dAbruco, Ćerasulo dAbruco i Montepulćano dAbruco - vrhunska crna i bijela vina koja nose ima gospođe Cvetić.

"Jako mi je drago što se ovakvim promocijama širi vinska kultura i ovdje, da su večeras ljudi došli ne samo da uživaju u vinu, već i da se druže. Ovakvi događaji pripadaju evropskoj kulturi na kojoj nam mnogi zavide", istakla je Marina Cvetić.

Ova rođena Beograđanka već preko 20 godina živi u Italiji i vodi proizvodnju ovih vrhunskih vina koje je pokrenuo njen preminuli suprug Đani Mašareli.

Sva vina pod ovim brendom se proizvode u regiji Abruco na jadranskoj obali, gdje su između planina i mora sjajni uslovi za proizvodnju ne samo vrhunskih vina, već i maslina i drugih mediteranskih kultura. U ovom mediteranskom raju, vinarija postoji preko 30 godina, a svoja vina plasira na tržišta 60 zemalja Evrope i Amerike. Na crnogorskom tržištu, uz pomoć pouzdanog partnera - kompanije Montecco, vina Marina Cvetić imaju ekskluzivnu promociju jednom godišnje.

Uprava takva promocija održana je u ponedjeljak. Domaćin ove večeri, poznati barski biznismen Rade Vujačič, direktor Soho grupe nije krio zadovoljstvo zbog pohvala koje su na račun vina ali i samog događaja, pljuštale sa svih strana.

"Želja nam je bila da popularišemo vinsku kulturu, i da zajedno sa našim prijateljima uživamo u vinima Marine Cvetić koja u svijetu važi za najuspješniju ženu proizvođača vina u cijeloj Jugoistočnoj Evropi, a čije je ime sinonim vrhunskog kvaliteta vina na svim meridijanima", rekao je Vujačić.

"Vino je obrazovanje, to je kultura i ono ne treba da se pije suviše bez znanja, već treba da se pije dovoljno i sa znanjem. Vino vas ujedno vodi na najljepša putovanja na svijetu, sa njime ste u istom trenutku u Francuskoj, Čileu. Našu imaginaciju vodi u Toskanu i Šampanj, uljepšava naše dnevne osjećaje", dodala je Cvetić.

Utemeljivač Soho grupe Ratko Vujačić ispričao je na promociji anegdotu o autentičnosti ovog vinskog brenda. Naime, njen pokojni suprug Đani Mašareli je jednom u SAD ubjeđivao poslovnog partnera da uzme njegova vina, na što je dobio odgovor - "Molim vas, ja pijem samo vina Marine Cvetić!"

Na samoj promociji bilo je dosta VIP zvanica iz svijeta biznisa, kulturnog i javnog života.

Među gostima promocije bili su i vlasnik kompanije "Voli" Dragan Bokan, vlasnik Montecco Predrag Pavličić, Dario Ferati, biznismen iz Italije, predsjednik SO Bar Radomir Novaković, direktorica TO Bar Neda Ivanović, direktori barskih kompanija "Bonesa" i "Nimont" Nedeljko Lale Čović i Ljubo Kočović, ugledni oralni hirurg dr Srđan Kalinić, istaknuti beogradski slikari Nikola Žigon i Jelena Kršić, poznati crmnički vinar Ilija Klisić, biznismen Goran Pajković.

Za dobre note i ugođaj pobrinula se Nina Žižić, svojim glasom i brižljivo odabranim repertoarom.

(PROMO)

Galerija