Adžić: Policajci ne smiju dozvoliti da se politika umiješa u njihove aktivnosti

Adžić je to kazao u Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović u Podgorici, gdje se večeras promoviše naučno – stručni časopis za teoriju i praksu "Crnogorska revija za bezbjednost“, čiji je izdavač Ministarstvo unutrašnjih poslova

14231 pregleda 13 komentar(a)
Sa promocije naučno – stručnog časopisa za teoriju i praksu "Crnogorska revija za bezbjednost“, Foto: Jelena Jovanović
Sa promocije naučno – stručnog časopisa za teoriju i praksu "Crnogorska revija za bezbjednost“, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 24.10.2023. 19:48h

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić kazao je da policijski službenici ne smiju dozvoliti da se politika umješa u njihove svakodnevne službene aktivnosti, dodajući da će se premijeri, ministri i direktori policije mijenjati, ali da oni moraju raditi u skladu sa Ustavom Crne Gore, u korist njenih građana i turista.

Adžić je to kazao u Narodnoj biblioteci Radosav Ljumović u Podgorici, gdje se večeras promoviše naučno – stručni časopis za teoriju i praksu "Crnogorska revija za bezbjednost“, čiji je izdavač Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Na promociji govore i vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić, glavni urednik tog časoposa prof. dr Aleksandar B. Ivanović i prof. dr Velimir Rakočević.

"Crnogorska revija za bezbjednost" objavio je izvorne naučne radove, pregledne radove, stručne radove, prikaze slučajeva i prikaze knjiga. "Ovo je prvi naučno – stručni časopis za teoriju i praksu iz oblasti bezbjednosti u Crnoj Gori, a čine ga teorijski i empirijski radovi iz oblasti bezbjednosti, prava, kriminalistike, forenzike, kao i radovi koji se bave interdisciplinarnim istraživanjima navedenih naučnih disciplina", objasnili su iz MUP-a.

Terzić je kazao da se policija trudi da prati savremene trendove kriminaliteta kako bi suzbili djelovanje organizovanih kriminalnih grupa i da se neće predati, uprkos birokratskim preprekama i tome što OKG ima mnogo više novca

Bonus video: