Korpa za donacije za udžbenike i na štandu Gradske knjižare

Građani koji žele da se uključe u akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više" mogu donirati školski pribor, udžbenke, školske torbe i opremu od danas do subote, u terminu od deset do 22 sata
146 pregleda 1 komentar(a)
podijelimo jer zajedno možemo više, Foto: Udruženje Roditelji
podijelimo jer zajedno možemo više, Foto: Udruženje Roditelji
Ažurirano: 21.08.2017. 13:35h

Građani koji žele da podrže humanitarnu akciju "Podijelimo, jer zajedno možemo više" i pomognu djeci iz socijalno ugroženih porodice da se pripreme za školu, mogu od danas donirati i u okviru štanda Gradske knjižare u podgoričkom šoping molu Delta City.

Udruženje Roditelji, koje organizuje tu humanitarnu akciju, postavilo je posebnu korpu za prikupljanje donacija pored štanda Gradske knjižare u centralnom atrijumu Delte.

„Građani koji žele da se uključe u akciju mogu donirati školski pribor, udžbenke, školske torbe i opremu od danas do subote, u terminu od deset do 22 sata“, saopšteno je iz Udruženja.

Oni su podsjetili da građani, osim u Delti, donacije mogu donijeti i u prostorije Udruženja, u ulici Bracana Bracanovića 74/a u Podgorici, od devet do 20 sati, a ukoliko su iz drugih gradova potrebno je da pozovu broj 020 22 10 00.

„Prikupljene donacije biće podijeljene djeci koja su uključena u program podrške u učenju koji Udruženje realizuje u Razvojnom centru, kao i djeci iz jednoroditeljskih i socijalno ugroženih porodica koje se nalaze na evidenciji udruženja Roditelji“, kaže se u saopštenju.

Udruženje Roditelji ovu humanitarnu akciju organizuje sedmi put, a završni događaj biće održan u subotu, u centralnom atrijumu šoping mola Delta City.

Kako su kazali, tokom prethodnih šest akcija građani, kompanije i organizacije donirali su izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe, obuće i opreme i pribora za školu, ali i novih kompleta udžbenika, i na taj način značajno pomogli porodicama kojima je takva vrsta pomoći najpotrebnija.

„Ovogodišnju akciju već su podržali Institut Konfučije, Next auto, Radio difuzni centar, Monteput, Montenomaks, Tagor i Atlas Banka, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva i Micromedia. Podršku akciji pružaju i članovi volonterskog kluba podgoričke Gimnazije“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: