CGO: Vladajuće političke strukture moraju da se suzdrže od pokušaja da kontrolišu i utiču na rad novinara i medija

"Povodom 2. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima CGO ukazuje na činjenicu da je tokom 2023. godine evidentirao 11 napada, prijetnji i pritisaka na novinare i medijske kuće"

8272 pregleda 6 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Vladajuće političke strukture moraju da se suzdrže od pokušaja da kontrolišu i utiču na rad novinara i medija, dok su nadležne institucije dužne da obezbijede elementarne uslove za rad medijskih radnika, uključujući zaštitu njihove sigurnosti, saopšteno je danas iz Centra za građansko obrazovanje (CGO).

"Povodom 2. novembra, Međunarodnog dana borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima CGO ukazuje na činjenicu da je tokom 2023. godine evidentirao 11 napada, prijetnji i pritisaka na novinare i medijske kuće. I prije političkih promjena 2020. godine, CGO je ukazivao na važnost uspostavljanja sigurnijeg ambijenta za rad svih novinara/ki u Crnoj Gori", ističe se u saopštenju te nevladine organizacije (NVO).

Međunarodni dan borbe protiv nekažnjivosti zločina nad novinarima
foto: CGO

Poručili su da je do danas neriješeni slučaj ubistva Duška Jovanovića opomena svima koliko smo kao država napredovali u tom pogledu.

Bonus video: