Žene čuvaju balans

Žene liderke i izazovi sa kojima se suočavaju su tema ekskluzivnog magazina Biznis liderke. Danas predstavljamo tim kompanije Sport Vision

1954 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Sport Vision
Foto: Sport Vision

62 žene na rukovodećim pozicijama u kompaniji Sport Vision Montenegro

Kompanija Sport Vision od svog postojanja njeguje ravnopravnost polova i vrijednost žena. Naš slogan kaže „MI SMO EKIPA“, i mi zaista jesmo ravnopravna ekipa u kojoj nema podjela, samo pozicija.

Trenutno je u kompaniji 310 zaposlenih, od kojih su 225 žene.

Pripadnost ekipi/pripadnost porodici je ono što našu kompaniju odvaja od drugih i čini je ovoliko uspješnom.

Podatak koji govori o tome koliko je porodica nama zaista važna jeste taj da je od 2018. godine do danas bilo 86 trudničkih/porodiljskih odsustava. Trenutno su 22 zaposlene na trudničkom/porodiljskom odsustvu, što čini 7% od ukupnog broja zaposlenih.

Važno je napomenuti, da je čak 23% porodilja nakon odsustva napredovalo na rukovodeće pozicije.

Naša kompanija će uvijek podržavati porodicu, jer samo zdrava porodica može biti dobar temelj društva u kojem živimo.

Sport Vision
foto: Sport Vision

Rada Rmandić, rukovodilac marketing sektora, majka dvije djevojčice

Kažu da „Kad ne bi bilo žena, dijamant bi bio samo običan kamenčić“, i time potvrđuju da žena iz svoje ljubavi, iz želje, iz ambicije...može da da vrijednost svemu što poželi.

Došlo je vrijeme da su naši (moderni) stilovi života poljuljali patrijarhalne vrijednosti u kojima smo odgajane i vaspitavane. Svaka od nas vodi borbu da nađe balans: balans u sebi, balans u ravnopravnosti, balans u energiji. Jer, žena bješe prije svega i iznad svega vezana za kuću, za svoju djecu i muža. Sada, ona kreira, ona pravi analize, razvija strategije i taktike, ulazi u „borbe“ sa poslovnim rezultatima. Ali je i dalje vezana za svoju djecu i muža. Da bi opstala i ostala na tržištu rada, ona mora da nađe balans.

Baš kao što i u životu naša žena čuva sklad i ravnotežu, tako je i u poslu.

Nikolina Trapara, operativni menadžer za koncept Sport Vision – region primorje

Za razvoj i napredovanje žena u poslu, od izuzetne je važnosti sigurnost i stabilnost kompanije. Kroz 15 godina rada u kompaniji SportVision, sigurnost koju sam imala na radnom mjestu, bila je moj vjetar u leđa i nešto što me uvijek motivisalo da dam svoj maksimum

Bojana Popović, koordinator za sindikalnu prodaju, majka dva dječaka

Za moj napredak u poslovnom svijetu uporedo sa nezaobilaznom ulogom majke, zasigurno je zaslužan sjajan kolektiv koji je nesebična podrška u mom karijernom razvitku i visok stepen kolegijalnosti u svim sferama.

Darinka Joksimović, rukovodilac pravne službe

Bezuslovna podrška kolega sa iskustvom, otvorenost ka inovacijama i novim praksama je nešto što bih svakom poželjela na početku karijernog puta. Rad u pravnom sektoru firme kao što je Sport Vision je zasigurno nešto što me je oblikovalo i značajno doprinijelo mojoj praktičnoj edukaciji. Dok doprinosimo rastu i razvoju firme, ona nama podjednako vraća.

Katarina Popović, operativni menadžer za koncept Sport Vision – sjeverni i centralni region

Kroz dugogodišnje iskustvo i promjene radnih pozicija, shvatila sam da je sloboda u radu ono što nam pomaže da pronađemo pravu sebe. Onda kada počnete da obavljate zaduženja koja odgovaraju vašem karakteru, definitivno posao pričinjava pravo zadovoljstvo.

Sport Vision
foto: Sport Vision

Bonus video: