DPS Kolašin: Gradska vlast da odgovori na pitanja o masovnom trovanju pasa u Kolašinu

U saopštenju se dodaje da slučaj trovanja pasa pokazuje "suštinsko neznanje vršilaca vlasti da na efikasan i odgovoran način brinu o onome što su interesi građana i samog grada"
61 pregleda 0 komentar(a)
Trovanje pasa, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Trovanje pasa, Kolašin, Foto: Dragana Šćepanović
Ažurirano: 19.08.2017. 16:29h

Kolašinski odbor DPS-a sapštio je da od lokalne vlasti i nadležnih organa traži da hitno ispita masovno trovanje pasa u Kolašinu.

"Tražimo od gradskih vlasti i nadležnih organa da hitno ispitaju masovno trovanje pasa u našem gradu. Ovakav zločin prema životinjama kada su naočigled brojnih mještana i turista umirali psi usljed teškog, i ponajprije sumnjivog trovanja nije zabilježen u Kolašinu i predstavlja teško krivično djelo. Slike jadnih životinja obišle su svijet i Kolašin predstavile kao varvarski grad u kome u 21. vijeku psi umiru na ulici u najtežim mukama", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da slučaj trovanja pasa pokazuje "suštinsko neznanje vršilaca vlasti da na efikasan i odgovoran način brinu o onome što su interesi građana i samog grada."

"Nakon najnovijeg skandala sa savjetnikom vojvodom, čime je SDP i defitivno nadjenuo četničku kokardu, slučaj trovanja pasa pokazuje i suštinsko neznanje vršilaca vlasti da na efikasan i odgovoran način brinu o onome što su interesi građana i samog grada. Nedobronamjernost, neznjanje i nedomaćinsko upravljanje resursima samo su neke od karakteristika gradske vlasti koja zahvaljujući Đurđevinskom marifetluku vrši vlast u opštini Kolašin, na štetu građana ovog grada. Sigurni smo da će na narednim lokalnim izborima koji će se ubrzo održati, postojeća koalicija biti poslata u zasluženu istoriju kao opomena građanima Kolašina ali i Crne Gore da paze kome poklanjaju svoje povjerenje, jer se ovakve vlasti više nikada ne smiju ponoviti.Ovim putem prozivamo lično predsjednicu Opštine, Željku Vuksanović, da građanima Kolašina ali i cijele Crne Gore, objasni kako je do ovog nemilog događaja došlo, šta su tim povodom preduzeli i kakva je njihova odgovornost u ovom slučaju. Ako joj ne smetaju saradnici sa četničkim ordenjem, pa se o toj temi nije ni oglašavala, dužna je da odgovori na ova pitanja i bar malo spere ljagu sa Kolašina", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: