Tivat: Montažne kućice daju u zakup

Turistička organizacija objavila javni poziv

4095 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Turistička organizacija Opštine Tivat objavila je Javni poziv za učešće u postupku javnog nadmetanja za potrebe davanja u zakup montažnih kućica koje će se tokom predstojećih novogodišnjih praznika postaviti na gradskoj rivi i šetalištu Pine.

Predmet Javnog poziva je davanje u zakup deset montažnih kućica (pet površine po osam kvadrata namijenjenih za ugostiteljstvo i pet površine po četiri kvadrata namijenjenih za zanatstvo i trgovinu) za potrebe organizovanja Novogodišnjeg programa koji će trajati od 15. decembra do 15. januara.

Kućice vrijedne nešto preko 36 hiljada eura, nedavno je kupila Opština i predala na korišćenje i upravljanje Turističkoj organizaciji. TO će za davanje u zakup ovih privremenih ugostiteljskih i trgovinskih objekata sprovesti postupak javne licitacije koja je zakazana za 22. novembrar u zgradi Opštine.

Tada će se vidjeti ko je od učesnika tročasovne rasprave u lokalnom parlamentu Tivta, posvećene upravo tim kućicama i Novogodišnjem programu, bio u pravu. Neki od odbornika, naime, tvrdili su da lokalni ugostitelji Tivta neće uopšte biti zainteresovani za njihov zakup, te će stoga i čitav Novogodišnji program na Pinima biti doveden u pitanje, dok su drugi smatrali da zbog velikog interesovanja zakupaca iz drugih gradova Crne Gore da za mjesec dana novogodišnjih i božičnih praznika zakupe privremene objekte na ultraatraktivnioj lokaciji na srcu obale Tivta, tivatski proivrednici uopšte neće ni doći u priliku da koriste kućice koje je kupila Opština.

Bonus video: