„Dječja kuća” seli na Stari aerodrom

Objavljen javni poziv za izradu glavnog projekta izgradnje objekta za socijalni servis za najmlađe

4365 pregleda 0 komentar(a)
Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja "Dječje kuće", Foto: geoportal.co.me
Lokacija na kojoj je predviđena izgradnja "Dječje kuće", Foto: geoportal.co.me

Agencija za razvoj i izgradnju Podgorice objavila je juče javni poziv za izradu glavnog projekta izgradnje “Dječje kuće”, u naselju Stari aerodrom.

Kako se navodi u pozivu, na vebsajtu za elektronske javne nabavke (cejn.me), cilj projekta je izgradnja individualnog stambenog objekta, u cilju obezbjeđivanja dnevnog boravka.

Za budući objekat, podsjeća se, Sekretarijat za planiranje prostora i održivi razvoj Glavnog grada, izdao je Urbanističko-tehničke uslove 16. oktobra.

“Individualni stambeni objekat se nalazi na urbanističkoj parceli br. 33 u zahvatu DUP-a ‘Konik-Stari aerodrom - izmjene i dopune’, čijoj površini pripada površina katastarske parcele 2089/17. Površina UP 33 iznosi 218 metara kvadrtatnih”, navodi se u pozivu.

Procijenjena vrijednost nabavke je 1.500 eura.

Izgradnja “Dječje kuće” najavljena je prije dvije godine, plan je bio da bude izgrađena u naselju Tološi. Iz ranije gradske uprave, u vrijeme gradonačelnika Ivana Vukovića, saopšteno je i da je Glavni grad, da bi se parcela privela namjeni, sproveo proceduru rušenja trošnog objekta koji se nalazio na prostoru gdje je bila planirana izgradnja.

Za potrebe gradnje objekta “Dječje kuće”, tada u Tološima, u vrijeme Ivana Vukovića CKB banka donirala je sredstva u iznosu 30.000 eura.

Taj novac i sredstva obezbijeđena iz drugih donacija, rečeno je “Vijestima” iz nove uprave Grada, biće iskorišteni za izgradnju tog socijalnog servisa, sada u naselju Stari aerodrom.

Na parceli gdje je predviđena gradnja, prema podacima Uprave za katastar i državnu imovnu, nema objekata i tu se nalazi samo pašnjak 2. klase.

Javni poziv za izradu glavnog projekta izgradnje “Dječje kuće” otvoren je do 21. novembra u 9.00 sati, kada će biti organizovano i otvaranje ponuda.

Bonus video: