Milatović: Sačuvati građanski i antifašistički karakter Pljevalja

"Toplifikacija i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane moraju konačno prerasti iz riječi u vidljiva djela, a dobro upravljanje u Pljevljima mora postati svjetionik u bolje sjutra. U to ime, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana opštine Pljevlja"

6586 pregleda 9 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović čestitao Dan opštine Pljevlja predsjedniku opštine Dariu Vranešu, predsjednici Skupštine opštine Jovani Tošić, odbornicama i odbornicima i svim građankama i građanima tog grada, saopšteno je iz Službe za informisanje predsjednika.

"Ovo je dan kada se podsjećamo na oslobođenje Pljevalja u Drugom svjetskom ratu i žrtvu koju je tom prilikom snosio cijeli pljevaljski kraj u nastojanju da se oslobodi od stranog okupatora. Pljevlja su danas primjer za vrijednosti multietničkog i multikonfesionalnog sklada koje se reflektuju u harmoničnom građanskom suživotu. Poštujući tradiciju i uvažavajući razlike, građani Pljevalja njeguju vrijednosti po kojima se prepoznaje cijela Crna Gora", navodi se u čestitci.

Milatović je istakao da obilježavanje Dana opštine "predstavlja dobru priliku da pokažemo zajedničku opredijeljenost da sačuvamo građanski i antifašistički karakter Pljevalja, poboljšamo standard građana i unaprijedimo životnu sredinu".

"Vjerujem da je prošlo vrijeme ekonomske devastacije i raseljavanja u Pljevljima, a da je došlo vrijeme da se u Pljevljima bolje i pravednije živi. Kao Predsjednik Crne Gore zalagaću se za ispravljanje nepravdi i za dinamičniji i brži razvoj Pljevalja. Biću snažan zagovornik unaprijeđenja životne sredine u pljevaljskom kraju, te prava na čist vazduh i vodu građana i građanki Pljevalja. Država se mora bolje angažovati da prirodna bogatstva pljevaljskog kraja nađu kredibilne investitore koji će otvoriti nova dobro plaćena radna mjesta, a istovremeno adekvatnije trasirati bolju saobraćajnu povezanost Pljevalja sa ostatkom zemlje i regionom", kazao je on.

"Toplifikacija i ekološka rekonstrukcija Termoelektrane moraju konačno prerasti iz riječi u vidljiva djela, a dobro upravljanje u Pljevljima mora postati svjetionik u bolje sjutra. U to ime, još jednom upućujem srdačne čestitke povodom Dana opštine Pljevlja", zaključuje se u čestitci.

Bonus video: