Krapović i Alhantuli: Dijalog jedini put rješavanja krize u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze

"Sagovornici su istakli da njihov susret predstavlja priliku za razmjenu mišljenja o pitanjima koja su od značaja za regionalnu, ali i globalnu bezbjednost"

1540 pregleda 0 komentar(a)
Alhantuli i Krapović, Foto: PR služba Ministarstva odbrane
Alhantuli i Krapović, Foto: PR služba Ministarstva odbrane

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom Palestine u Crnoj Gori, Rabijem Alhantulijem, i tom prilikom izrazio žaljenje zbog situacije na Bliskom Istoku, poručujući da su dijalog i mirno rješavanje gorućih problema od ključnog značaja za prevazilaženje krize u tom regionu.

Kako se navodi u saopštenju Biroa za odnose sa javnošću ministarstva odbrane, Krapović je kazao da je diplomatski put jedini validan način dugoročnog rješavanja bezbjednosnih izazova.

"Sagovornici su istakli da njihov susret predstavlja priliku za razmjenu mišljenja o pitanjima koja su od značaja za regionalnu, ali i globalnu bezbjednost", dodaje se u saopštenju ministarstva.

Sa sastanka
Sa sastankafoto: PR služba Ministarstva odbrane

Alhantuli je čestitao ministru Krapoviću stupanje na dužnost, navodi se, i poželio mu uspjeh u radu na toj izuzetno odgovornoj funkciji.

"Ambasador je informisao ministra o aktuelnoj bezbjednosnoj situaciji i izrazio zahvalnost za humanitarnu pomoć koju je Crna Gora obezbijedila za ugroženo civilno stanovništvo u ratom zahvaćenom Pojasu Gaze", stoji u saopštenju.

Krapović i Alhantuli su izrazili zadovoljstvo sastankom i, kako se navodi, iskazali nadu da će se naredni susret realizovati u stabilnijim bezbjednosnim prilikama.

Bonus video: