Budžet Opštine Ulcinj 16,1 milion eura

Završena javna rasprava o predlogu plana prihoda i rashoda ulcinjske uprave za narednu godinu

3597 pregleda 2 komentar(a)
Detalj iz Ulcinja, Foto: Biljana Matijašević
Detalj iz Ulcinja, Foto: Biljana Matijašević

Javna rasprava o predlogu Budžeta Opštine Ulcinj za 2024, koji je planiran na iznos od 16,1 miliona eura, završena je prije tri dana. Opštinski sekretar za budžet i finansije Arian Murati kazao je Vijestima da je operativni bužet planiran na iznos od 11,5 miliona eura a kapitalni na 4,6 miliona eura.

“Predlog budžeta upućen je Ministarstvu finansija na saglasnost nakon čega će biti dostavljen lokalnom parlamentu na usvajanje”, kazao je Murati.

Kada su u pitanju kapitalni izdaci, planom prihoda i rashoda, za lokalnu infrastruturu predviđeno je 4,33 miliona eura. Između ostalog, za lokalne puteve predviđeno je 1,1 milion eura, za ulice i parkove 645 hiljada eura, za kanalizacije i kolektore 600 hiljada, a za rasvjetu 200 hiljada eura.

Za uređivanje prostora “Gradski park” kod kružnog toka na Bulevaru Teuta u blizini hotela “Franca”, Opština je predvidjela pola miliona eura. Za popravku i postavljanje semafora na raskrsnici kod “Građe komerca” i na mostu preko Bojane ka Adi, planirano je po 50 hiljada eura.

“Za raskrsnicu kod ‘Građe komerca’ planiramo izgradnju kružnog toka. Sredstva za rekonstrukciju semafora u iznosu od 50 hiljada eura, planirali smo u slučaju da prva investicija, odnosno izgradnja kružnog toga, ne bude mogla biti realizovana do početka naredne sezone, koju ćemo dočekati spremno”, pojasnio je Murati.

Opština od poreza planira da inkasira 6,3 miliona eura, od naknada 4,5 miliona dok su donacije i transferi planirani na iznos od 2,3 miliona eura. Od taksi, lokalna vlast planira da prikupi 311 hiljada eura a od prodaje imovine pola miliona

Za rekonstrukciju Ulice Mujo Ulčinaku (bivša Ulica Ivana Milutinovića) od raskrsnice za hotel “Albatros” i bivši hotel “Galeb” pa do Prve banke, planirana su sredstva u iznosu od 800 hiljada eura.

Značajna sredstva predviđena su za rad javnih preduzeća čiji je osnivač Opština, za rad i aktivnosti NVO sektora i mjesnih zajednica, kao i za razvoj poljoprivrede i sporta.

Za službena putovanja i reprezentaciju, predviđena su sredstva u iznosu nešto većem od 100 hiljada eura.

Bonus video: