Šaranović: Akcije u Budvi, Nikšiću i Kolašinu nastavak rada policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa

"Takođe, vidno je prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica. Ova akcija je odgovor na bezbjednosne izazove nastale zbog puštanja na slobodu određenih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a koje su posljedica neizricanja presuda u roku od tri godine"

10131 pregleda 16 komentar(a)
Šaranović, Foto: Luka Zeković
Šaranović, Foto: Luka Zeković

Planske koordinirane akcije policije nastavljene i danas u Budvi, Nikšiću i Kolašinu su nastavak istrajnog operativnog rada policije u borbi protiv organizovanih kriminalnih grupa, kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Pretresi stanova i vozila koja koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa izvršeni su na nekoliko lokacija u ova tri grada. Tokom akcija je više lica lišeno slobode, a službenici su zaplijenili i više komada oružja i određenu količinu opojnih droga", naveo je on.

"Takođe, vidno je prisustvo pripadnika posebne jedinice policije na Cetinju, gdje je pojačana kontrola svih bezbjednosno interesantnih lica. Ova akcija je odgovor na bezbjednosne izazove nastale zbog puštanja na slobodu određenih pripadnika organizovanih kriminalnih grupa, a koje su posljedica neizricanja presuda u roku od tri godine", objasnio je Šaranović.

Istakao je da su svakodnevne odlučne aktivnosti policije "dio šire koordinirane akcije na svim nivoima".

"Nemilosrdna odlučnost policijskih službenika je odraz našeg strateškog opredjeljenja da ni jedan oblik kriminaliteta nećemo tolerisati, jer je vrijeme kada su kriminalci uživali podršku u policijskim strukturama iza nas", dodao je on.

"Početak kadrovskih promjena već daje vidljive rezultate, i isti će na principu profesionalne hrabrosti biti nastavljen. Period nadmoći kriminala nad državom biće samo dio prošlosti, koja će nas podsjećati da se više nikada ne smijemo i nećemo vratiti u to mračno doba", zaključio je Šaranović.

Bonus video: