Pljevlja: Gradska fontana nije isključena, iako se temperatura spustila ispod nule

Opština Pljevlja je ljetos, preko direkcije za izgradnju i investicije, u popravku fontane uložila oko 6500 eura

15177 pregleda 11 komentar(a)
Gradska fonatana u obliku diatrete u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan
Gradska fonatana u obliku diatrete u Pljevljima, Foto: Goran Malidžan

Gradska fontana na Trgu 13. Jul u Pljevljima nije isključena, iako se temperatura u najsjevernijem gradu juče i jutros spustila ispod nule. Dok u Opštini Pljevlja tvrde da je taj posao trebalo da odradi Vodovod u tom opštinskom preduzeću kažu da to nije njihova nadležnost.

Vršiteljka dužnosti direktora Vodovoda Biljana Đondović kazala je da gradska fontana nije u njihovoj nadležnosti već izvođača radova preduzeća Ving.

“Nemamo nikakav ugovor sa opštinom oko održavanja fontane i ona nije u našoj nadležnosti”, rekla je Đondović, koja je nedavno podnijela ostavku na tu funkciju

Đondović je kazala da su dobili dopis od Sekretarijata za stambeno komunalne poslove, puteve i vode, u srijedu ili četvrtak, da se isključi fontana, ali da oni to nisu mogli da odrade, bez prisustva odgovornog u preduzeću Ving, koji je bio odsustan.

Potvrdila je da će se fontana isključiti danas oko 15 časova.

Opština Pljevlja je ljetos, preko direkcije za izgradnju i investicije, u popravku fontane uložila oko 6500 eura.

Predsjednik Opštine Dario Vraneš kazao je da će tražiti disciplinsku i krivičnu odgovornost nadležnih u Vodovodu ukoliko se utvrdi da je došlo do havarije na fontani „Diatreta“ u centru grada.

“Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju. Opština je ljetos uložila prilično velika sredstva da bi se fontana popravila i bila u funkciji. Sa novcem građana se mora upravljati racionalno i ovakva neodgovornost sigurno neće proći nekažnjeno. Ne želim da se cijela stvar politizuje, ne postoji kolektivna odgovornost, ali odgovorni za eventualnu havariju se moraju pozvati na odgovornost. Konačno je došlo vrijeme da svi shvate da moraju odgovarati za svoj rad jer su plaćeni novcem svih građana. Ne mogu da povjerujem da preduzeće od 129 zaposlenih nije u stanju da zatvori vodu na jednoj fontani i spriječi havariju i bespotrebno bacanje novca na popravke”, prokomentarisao je prvi čovjek grada.

I predsjednik Ekološkog društva Breznica Milorad Mitrović kritikovao je odgovorne zbog neisključivanja fontane.

“Fontana još uvijek radi i noću i danju i sigurno će doći do havarije zbog niskih temepratura, jer nije konzervirana a morao je taj posao da se uradi. Ljudi koji rade u Vodovodu i ne postupaju po odluci nadležnog Sekretarijata ne da prave prekršaj već krivično djelo. Ova fontana će sigurno da se pokravi, popucaće pumpe i sve ostalo i doćićemo u situaciju da se opet pare građana troše na potpuno nepotrebne stvari ispravljajući nećije tuđe greške. Ako dođe do havarije ja ću podnijeti krivičnu prijavu protiv odgovornih koji ništa ne rade”, rekao je Mitrović.

Bonus video: