Kotor: U "Komunalnom" u toku postupak za nabavku 30 plastičnih i 225 metalnih kontejnera

"S obzirom da je nova lokalna uprava u ovom javnom preduzeću zatekla nepovoljne okolnosti, što se posebno odnosi na nedostatak kontejnera i činjenicu da su se u voznom parku nalazila tri vozila koja su se pokazala neispravnim, preduzete su neophodne aktivnosti da se stanje u tim segmentima poboljša"
74 pregleda 0 komentar(a)
Kotor, Foto: Stručna služba predsjednika opštine Kotor
Kotor, Foto: Stručna služba predsjednika opštine Kotor
Ažurirano: 17.08.2017. 15:08h

U skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, u "Komunalnom" d.o.o. Kotor toku je postupak za nabavku 30 plastičnih i 225 metalnih kontejnera od 1.100 litara, procijenjene ukupne vrijednosti 100.000 eura, a javno otvaranje ponuda zakazano je za 15. septembar ove godine, saopšteno je danas iz Stručne službe predsjednik Opštine Kotor, Vladimira Jokića.

U saopštenju se dodaje da u "Komunalnom" d.o.o. Kotor ovogodišnja sezona protiče uz brojne radne aktivnosti.

"S obzirom da je nova lokalna uprava u ovom javnom preduzeću zatekla nepovoljne okolnosti, što se posebno odnosi na nedostatak kontejnera i činjenicu da su se u voznom parku nalazila tri vozila koja su se pokazala neispravnim, preduzete su neophodne aktivnosti da se stanje u tim segmentima poboljša. Obavljen je i postupak javne nabavke za novo teretno vozilo – autosmećar, procijenjene vrijednosti 100.000 eura sa pdv-om. Takođe, u toku je završna izrada tenderske dokumentacije za nabavku novog teretnog vozila – autopodizač za Abroll kontejnere, procijenjene vrijednosti 170.000 eura sa pdv-om", navodi se u saopštenju.

Iz službe navode i da osim nabavke novih kontejnera i vozila, u posljednjih nekoliko mjeseci intenzivirane su radne aktivnosti kotorskih komunalaca usmjerene na održavanje čistoče i javnih zelenih površina.

"U saradnji sa Komunalnim preduzećem iz Tivta, Komunalno Kotor je dva dana angažovalo auto-mašinu za pranje ulica, pa je očišćeno šetalište od apoteke na Plagentima do zgrade bivšeg odmarališta Senta, kao i područje u Starom gradu oko katedrale Svetog Tripuna, zgrade Opštine i Skupštine, ulica iza gradskog sata, kao i plato na ulazu ispred glavnih gradskih vrata. U Risnu su obrađene 123 palme, a redovno se održavaju i zalivaju sve javne zelene površine na području opštine. Na groblju Vrbice u Dobroti saniran je ulaz, na kojem je duže vrijeme dolazilo do izlivanja vode", piše u saopštenju.

kazali su i da se odvoz smeća obavlja izuzetno pojačanom dinamikom, a na pojedinim lokacijama i po tri puta dnevno, pa se ovih dana sa područja kotorske opštine dnevno dislocira oko 60 tona smeća.

"Takođe, pojačane su aktivnosti "Komunalnog" u svim manifestacijama u okviru ovogodišnjeg kulturnog ljeta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: