Komandir cetinjske Vatrogasne jedinice pao od umora

Umor je stigao i ostale vatrogasce na Lovćenu, ali ne odustaju od borbe sa vatrom, u čemu im pomažu i pripadnici Vojske Crne Gore
184 pregleda 18 komentar(a)
Peđa Moštrokol, Foto: TV Vijesti
Peđa Moštrokol, Foto: TV Vijesti
Ažurirano: 17.08.2017. 16:19h

Komandir cetinjske Vatrogasne jedinice Peđa Moštrokol sinoć je pao od umora na lovćenskim padinama, nakon što je danima predvodio vatrogasce u gašenju požara.

On je jutros izašao iz bolnice, nakon što je primio infuziju, a doktori i nadređeni mu nijesu dozvolili da se vrati na teren, potvrdilo je više vatrogasaca “Vijestima”.

Umor je stigao i ostale vatrogasce na Lovćenu, ali ne odustaju od borbe sa vatrom, u čemu im pomažu i pripadnici Vojske Crne Gore.

Požari su na cetinjskoj opštini aktivni ispod Mauzoleja na Lovćenu, niže u selu Veliki Bostur i na Ivanovim Koritima. Svi požari su za sada lokalizovani, u šta su se uvjerili reporteri “Vijesti” na terenu.

Najteža borba sa vatrom vodi se kod Velikog Bostura, gdje se požar približio kućama, ali ga uspješno kontrolišu vatrogasci I vojnici, sa cistijernom koja stoji između vatre i kuća.

Na Cetinju je trenutno raspoređeno 30 vojnika i dvadesetak vatrogasaca iz Kotora, Bara, Budve, Nikšića, Danilovgrada, Berana, Rožaja I Podgorice.

Bonus video: