Lazar Šćepanović rukovodi Sektorom za borbu protiv kriminala

Prema infomacijama "Vijesti", Šćepanović je prihvatio da preuzme rukovođenje sektorom kriminalistike dok šef SPO nije htio da i ubuduće koordinira tim sektorom

42982 pregleda 53 reakcija 53 komentar(a)
Šćepanović, Foto: Luka Zeković
Šćepanović, Foto: Luka Zeković

Dosadašnji šef Regionalnog centra Zapad Lazar Šćepanović iz Nikšića imenovan je danas za novog vršioca dužnosti načelnika Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije, saznaju Vijesti.

Odluku je donio ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

"Postavljenjem jednog od najboljih kadrova na ovu poziciju jačaćemo snagu Specijalnog državnog tužilaštva i tužilačke organizacije u cjelini. Apsolutno svi kapaciteti Ministarstva unutrašnjih poslova biće stavljeni na raspolaganje GST Novoviću u narednom periodu", saopštio je Šaranović.

U martu ove godine, nakon što je uhapšen pomoćnik direktora SBPK-a Dejan Knežević, za koordinatora Sektora za borbu protiv kriminala imenovan je načelnik Specijalnog policijskog odjeljenja Predrag Šuković.

Prema infomacijama "Vijesti", Šćepanović je prihvatio da preuzme rukovođenje sektorom kriminalistike dok šef SPO nije htio da i ubuduće koordinira tim sektorom.

Dok je Šuković kao načelnik SPO bio i koordinator Sektora za borbu protiv kriminala imao je svu logistiku službe za policijske poslove iz nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva.

Upitno je kako će dalje biti nastavljena koordinacija unutar policijskog sistema jer je SPO gotovo pa nezavisno odjeljenje, koje za svoj rad isključivo odgovara glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću.

GST je prošle sedmice saopštio da u SPO radi svega 22 službenika, a da bi u tom odjeljenju trebalo da ih ima 50 zaposlenih, te da to u velikoj mjeri otežava rad.

Specijalno državno tužilaštvo daje ključne rezultate što je nedavno pohvaljeno i u dokumentu Evropske komisije.

Za sada još niko nije određen za novog šefa Regionalnog centra Zapad

Bonus video: