Veče muzike, poezije i aforizama za korisnike i osoblje nikšićkog Doma za stare

"Tradicija organizovane brige o starima i nemoćnima je mjera humanosti i zrelosti jednog društva“, kazala je v.d. direktorica Doma starih Jelena Banjević

8190 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Dom starih Nikšić
Foto: Dom starih Nikšić

U nikšićkom Domu starih održano je humanitarno veče uz muziku, poeziju i aforizme Dragana Koprivice. Gosti večeri bili su pjesnici Gordana Sarić, Radojka Draganić, Slavojka Vojinović i Radislav Gardašević.

„Tradicija organizovane brige o starima i nemoćnima je mjera humanosti i zrelosti jednog društva. Dom starih Nikšić nastavlja ovu tradiciju tako što implementira savremene standarde u sve kompleksniju i zahtjevniju problematiku koju podrazumjeva sintagma 'briga o starima'. Zadatak zaposlenih u Domu je da se korisnici osjećaju kao kod kuće, da im se pruži potrebna ljubav i pažnja, ali i da se uz pomoć organizovanja raznih aktivnosti korisnici osjećaju prihvaćeno, a ne društveno izolovano i odbačeno. U našem domu se uvažava i primjenjuje pravilo da strategija starosti ne smije biti pasivna, već sadržana u plemenitosti, kulturi i kultivisanosti“, kazala je v.d. direktorica Doma starih Jelena Banjević.

Zahvalila se gostima na njihovom humanom gestu uz želju da im ponovo dođu i ukazala na značaj njihove pozorišne i kulturne misije za ustanove ovog tipa. Posebno se zahvalila Koprivici, koji je bio inicijator večeri. „I ovog puta je dokazano koliki značaj u domovima starih ima organizovanje kulturnih sadržaja u cilju socijalizacije korisnika doma kao institucije od posebnog društvenog značaja“, poručila je Banjević.

Bonus video: