Jakšić Stojanović: Da su inicijative za saslušanje podnošene ranije, rezultati testiranja iz 2022. bili bi mnogo bolji

Ministarka je poručila da joj je svakako drago što je obrazovanje konačno prepoznato kao prioritet

8447 pregleda 4 komentar(a)
Jakšić Stojanović, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija
Jakšić Stojanović, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović saopštila je da pozdravlja inicijativu za njeno kontrolno saslušanje.

Klub poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) saopštio je ranije danas da će inicirati kontrolno saslušanje Jakšić Stojanović, povodom kako su naveli, situacije u obrazovnom sistemu koja je rezultirala alarmantno lošim rezultatima PISA testiranja crnogorskih učenika.

"Pozdravljam inicijativu za kontrolno saslušanje koju su uputile uvažene koleginice i kolege iz DPS-a i podržale koleginice i kolege iz SD-a i HGI-a. Da su ovakve inicijative podnošene nakon testiranja 2006, 2009, 2012, 2015 i 2018. godine, sigurna sam da bi rezultati testiranja iz 2022. godine koji su juče predstavljeni javnosti bili mnogo bolji", istakla je Jakšić Stojanović u saopštenju.

Ona je dodala da joj je svakako drago što je obrazovanje konačno prepoznato kao prioritet, jer kako je poručila "naši mladi ljudi zaslužuju izvanredno obrazovanje, a samo na temeljima izvanrednog obrazovanja možemo zajedno graditi izvanrednu Crnu Goru".

Bonus video: