Presječen požar koji se razvijao prema kućama u Krašićima

Hitnom intervencijom svih raspoloživih snaga je vatra obuzdana i teren se trenutno natapa vodom
148 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2017. 15:44h

Dio požara koji se širio prema prvim kućama u Krašićima je presječen, i vatrogasci trenutno natapaju taj teren, trudeći se da zađu što dublje u neprohodnu šikaru.

Požar u Krašićima je negdje oko 14 sati bio stavljen pod kontrolu, da bi se nakon 16.30 pod jakim udarima maestrala vatra ponovo razbuktala i to na samo pedesetak metara od najbližih kuća.

Hitnom intervencijom svih raspoloživih snaga je vatra obuzdana i teren se trenutno natapa vodom.

Drugi krak požara prema vojnom objektu "Petrovići" je ugašen nakon što se vatra spustila na samo desetak metara od mora.

Komandir Službe zaštite i spašavnaja Tivat Zoran Barbić kazao je da je svaka prognoza za to što će se dešavati večeras nezahvalna, jer sve zavisi od vjetra.

"Vatrogasci će svakako dežurati na terenu, i daće sve od sebe da se požar što prije ugasi, ali je apsolutni prioritet odbrana naseljenog mjesta Krašići", podvukao je Barbić.

Na licu mjesta su ekipe vatrogasaca Službe zaštitte i spašavanja opštine Tivat, dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli iz Radovića, Vojske Crne Gore i SZS Opštine Kotor.

Njima pomažu i pripadnici Službe zaštite i spašavanja Aerodroma Tivat, koji se na terenu nalaze kao dobrovoljci.

U gašenju pomažu mještani i vlasnici više privatnih auto-cisterni. Zbog gašenja požara je trenutno obustavljen saobraćaj od Krašića prema Rosama i Zabrđu.

Galerija

Bonus video: