Mještani tvrde da su krivolovci ubili jelena u Kolašinu; Upravnik lovišta: Neistina i podmetačina

Mještani kažu da su ostatke životinje našli na putu od Međuriječja ka Prekobrđu, u petak 8.decembra

16279 pregleda 16 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 10.12.2023. 21:38h

Krivolovci su, minule sedmice, ubili jelena na području kolašinskog sela Prekobrđe, kazali su mještani Vijestima.

Oni tvrde da su ostatke životinje našli na putu od Međuriječja ka Prekobrđu, u petak 8. decembra.

“Na putu Prekobrđe – Pjenavac, u petak, oko 12.30 sati, naišli smo na ostatke ubijenog jelena. Leš, sa kojeg su odsječene noge i glava, se nalazio počeku asfalta, na mjestu zvanom 'koda sajle'. Na ovaj način hoćemo da obavijestimo javnost o još jednom nepoštovanju zaštićene divljači na ovom području”, kazali su mještani Prekobrđa.

To je jedan od nekoliko slučajeva krivolova na području kolašinske opštine, tokom minulih mjeseci. Leš srnadaća, starog, prema nezvaničnim procjenama, oko godinu, pronašli su, 20. oktobra, mještani u šipražju između kolašinskih sela Drpe i Samilagića Polje.

Pet divokoza, među kojima i mladunčad, ubijene su i masakrirane, 11. septembra, u okolini Kapetanovog jezera.

Medenica: Krivične prijave zbog neistina

Rajko Medenica, upravnik Lovišta Manastir Morača, za Vijesti kaže da je „laž i podmetačina tvrdnja mještana Prekobrđa da su naišli na leš iskasapljenog jelena“. On kaže da se „takvim lažnim informacijama nanosi nemjerljiva šteta lovstvu u Crnoj Gori, Lovačkom društvu (LD) i manipuliše javnošću“.

„Mještani koji su, navodno, našli leš jelena, nijesu to prijavili ni policiji ni LD. Fotografije, koje su dostavili novinarima, mogu biti skinute sa interenta. Nije rađen zvaničan foto eleborat. Uz sve to, riječ je o nevještoj manipulaciji, jer na lokaciju koju su naveli, svima je poznato, niti borave niti prolaze jeleni. Protiv onih koju su autori ove laži podnijećemo krivične prijave“, saopštio je Medenica.

Bonus video: