TRADICIONALNA AKCIJA I OVE GODINE

Prodaja korišćenih knjiga od 21. avgusta

Predsjednik Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica, Slobodan Savović, kazao je da pojedina djeca već prodaju udžbenike u Hercegovačkoj ulici i da Sindikat prosvjete pohvaljuje i ohrabruje ih da na taj način dođu do knjiga
86 pregleda 0 komentar(a)
udžbenici, knjige, Delta, Foto: Arhiva "Vijesti"
udžbenici, knjige, Delta, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.02.2019. 02:50h

Opštinski odbor Sindikata prosvjete Podgorica organizovaće  u saradnji sa „Delta city” akciju "Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik“ od 21. avgusta.

Tradicionalna akcija, kako je kazao predsjednik Opštinskog odbora  Slobodan Savović biće organizovana u atrijumu „Delta city” od 18 do 22 časa.

“Akcija će ove godine trajati desetak dana. Imamo obećanje nadležnih iz 'Delta city' da će obezbijediti  školski pribor za djecu sa ruralnog područja”, kazao je Savović.

On je rekao da pojedina djeca već prodaju udžbenike u Hercegovačkoj ulici i da Sindikat prosvjete pohvaljuje i ohrabruje ih   da na taj način dođu do knjiga.

Savović je  kazao da je preko  Sindikata ove godine za prosvjetne radnike  obezbijeđena kupovina udžbenika na rate.  

Istakao je da je još velika nepoznanica kako će početi nova školska godina i da li će biti spremni zbog reformi, odnosno smanjenja fondova časova iz pojedinih predmeta.

“Bojim se da će biti veliki problem, prije svega u osnovnim školama za geografiju, istoriju, biologiju, nijesmo još upoznati kako će to da ide. Djeca će vjerovatno morati da koriste više udžbenika. Od 22. do 24. avgusta biće organizovano savjetovanje po regijama za prosvjetne radnike, bojim se da imamo malo vremena da se pripremimo za ono što nas čeka”, istakao je Savović.