Prodaja korišćenih knjiga od 21. avgusta

Predsjednik Opštinskog odbora Sindikata prosvjete Podgorica, Slobodan Savović, kazao je da pojedina djeca već prodaju udžbenike u Hercegovačkoj ulici i da Sindikat prosvjete pohvaljuje i ohrabruje ih da na taj način dođu do knjiga
91 pregleda 0 komentar(a)
udžbenici, knjige, Delta, Foto: Arhiva "Vijesti"
udžbenici, knjige, Delta, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 15.08.2017. 20:03h

Opštinski odbor Sindikata prosvjete Podgorica organizovaće u saradnji sa „Delta city” akciju "Pokloni, zamijeni ili prodaj korišteni udžbenik“ od 21. avgusta.

Tradicionalna akcija, kako je kazao predsjednik Opštinskog odbora Slobodan Savović biće organizovana u atrijumu „Delta city” od 18 do 22 časa.

“Akcija će ove godine trajati desetak dana. Imamo obećanje nadležnih iz 'Delta city' da će obezbijediti školski pribor za djecu sa ruralnog područja”, kazao je Savović.

On je rekao da pojedina djeca već prodaju udžbenike u Hercegovačkoj ulici i da Sindikat prosvjete pohvaljuje i ohrabruje ih da na taj način dođu do knjiga.

Savović je kazao da je preko Sindikata ove godine za prosvjetne radnike obezbijeđena kupovina udžbenika na rate.

Istakao je da je još velika nepoznanica kako će početi nova školska godina i da li će biti spremni zbog reformi, odnosno smanjenja fondova časova iz pojedinih predmeta.

“Bojim se da će biti veliki problem, prije svega u osnovnim školama za geografiju, istoriju, biologiju, nijesmo još upoznati kako će to da ide. Djeca će vjerovatno morati da koriste više udžbenika. Od 22. do 24. avgusta biće organizovano savjetovanje po regijama za prosvjetne radnike, bojim se da imamo malo vremena da se pripremimo za ono što nas čeka”, istakao je Savović.

Bonus video: