Odović: Stvorićemo uslove da se sve građevinske dozvole mogu dobiti u roku od 36 sati

"Izmjene zakonske regulative i procedura o izgradnji objekata stvoriće uslove za unapređenje investicionog ambijenta u Crnoj Gori", rekao je Vraneš

12996 pregleda 14 komentar(a)
Odović i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine
Odović i gradonačelnica Podgorice Olivera Injac, Foto: Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine

Stvorićemo uslove da se sve građevinske dozvole mogu dobiti u roku od 36 sati, saopštio je Janko odović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Iz Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine je saopšteno da je Odović danas otvorio Treći Podgorički investicioni forum.

U saopštenju se navodi da je Odović u uvodnom obraćanju iznio glavne ciljeve rada Ministarstva prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine:

"Planski dokumenti moraju biti iskaz sveobuhvatnog sektorskog planiranja korišćenja prostora i zaštite osnovnih vrijednosti i resursa, uz uvažavanje strateškog opredjeljenja Crne Gore da racionalno i održivo koristi svoje prirodne i izgrađene resurse. Izmjene zakonske regulative i procedura o izgradnji objekata stvoriće uslove za unapređenje investicionog ambijenta u Crnoj Gori. ⁠Revizija podataka u bazi katastra nepokretnosti i njegova puna digitalizacija i bolja dostupnost građanima i investitorima. Spajanjem prethodno navedenih ciljeva, uz apsolutno poštovanje principa vladavine prava, stvorićemo uslove da se sve građevinske dozvole mogu dobiti u roku od 36 sati", rekao je Odović.

Bonus video: