Pljevlja: Uručen didaktički materijal za rad sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju

Sanja Đondović je kazala da Opština Pljevlja ima poseban senzibilitet prema djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima

2647 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština Pljevlja
Foto: Opština Pljevlja

Sekretarka Sekretarijata za kulturu, socijalna i druga pitanja Opštine Pljevlja Sanja Đondović uručila je didaktički materijal za rad sa djecom sa smetnjama i teškoćama u razvoju Jedinici za djecu sa posebnim potrebama Doma zdravlja Pljevlja.

Đondović je kazala da Opština Pljevlja ima poseban senzibilitet prema djeci sa smetnjama i teškoćama u razvoju i njihovim roditeljima.

“Ovo je samo prva donacija Opštine Pljevlja u cilju obezbjeđivanja osnovnih uslova za rad kako Jedinice, tako i obrazovnih ustanova u Pljevljima. Isto tako, još jedna od donacija upućena je JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i lica sa invaliditetom Pljevlja. Nabavljen je logopedski aparat Vibrofon sa priborom, koji će logopedima omogućiti kvalitetniji rad i postignuća sa korisnicima ove Ustanove. Takođe, Opština je opredijelila sredstva za izgradnju dvije pristupne rampe u OŠ 'Ristan Pavlović' i OŠ 'Salko Aljković', te specijalnu ljuljašku za djecu iz OŠ 'Boško Buha'“, rekla je Đondović.

Zahvaljujući se lokalnojj upravi na vrijednoj donaciji defektolog/oligofrenolog Slobodanka Roganović je kazala da će didaktički materijal poboljšati i unaprijediti rad sa djecom, a sve u cilju poboljšanja njihovih motoričkih, kognitivnih i govorno-jezičkih sposobnosti.

Posebno se zahvalila Opštini Pljevlja što je prepoznala značaj ulaganja i pružila nesebičnu podršku, kako zaposlenima, tako i djeci i njihovim roditeljima.

I za najmlađe sugrađane lokalna uprava izdvojila je novac za kupovinu didaktičkog materijala i igračaka koje će upotpuniti njihov boravak u vrtiću, a što je prilikom nedavne posjete JPU Eko bajaka obećao predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš.

Bonus video: