Čestitke povodom Nove godine: "Neka 2024. bude godina velikih reformi i zajedničkog napretka"

"Svi zajedno, otvorimo vrata prosperitetu i sigurnoj budućnosti"

15782 pregleda 130 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.12.2023. 16:33h

Državnici, političari čestitaju Novu godinu građankama i građanima Crne Gore.

Bečić: Nastavljamo sa snažnom posvećenošću razvoju, prosperitetu i blagostanju Crne Gore

Protekla godina bila je godina izbora, godina kada su olovka i papir odredili sudbinu naše zemlje i doprinijeli formiranju 44. Vlade Crne Gore, saopštio je potpredsjednik Vlade Crne Gore Aleksa Bečić.

Iz Vlade je saopšteno da je on u ime Vlade i u svoje ime svim građankama i građanima Crne Gore čestitao nastupajuću 2024. godinu.

Aleksa Bečić
foto: Vlada Crne Gore

"Tradicionalno je da, godinu na izmaku, posmatramo analitički, sabiramo sve dobro i loše i s tim u vezi procijenimo šta je potrebno mijenjati. Protekla godina bila je godina izbora, godina kada su olovka i papir odredili sudbinu naše zemlje i doprinijeli formiranju 44. Vlade Crne Gore. Vlada koja je odgovorna, posvećena, uporna i prije svega stabilna. U godini koja je za nama, napravili smo zajedničkim snagama značajne korake u reformi pravosuđa. Kompletiranjem Ustavnog suda izborom sedmog sudije, imenovanjem tri nova člana Sudskog savjeta i doprinosom da se uskoro okonča postupak izbora Vrhovnog državnog tužioca, pokazali smo našu odlučnost u borbi za pravdu. Ovo je dokaz uspješne borbe Crne Gore na putu pravde koju nastavljamo i u novoj godini. Ako tome dodamo slobodan, inkluzivan i kredibilan popis, usvajanje zakona iz Berlinskog procesa, sprečavanje sive liste Minavala, kao i brojne druge usvojene odluke Vlade i Parlamentra onda je potpuno jasno da smo u rekordno kratkom izuzetno dinamizirali evropski put Crne Gore", istakao je Bečić.

On je dodao da je napredak vidljiv i u borbi protiv kriminala i korupcije.

"Brojni procesi, hapšenja nekada nedodirljivih lica, procesuiranja službenika Uprave policije i drugih djelova sistema, zapljene velikih količina cigareta i nakrotika, te brojnim kadrovskim reformama u bezbjednosnom sektoru, sve su to nepobitni dokazi naše odlučnosti i efikasnosti da značajno unaprijedimo i reformišemo stistem koji smo zatekli. Svjesni smo važnosti integriteta i dostojanstva svih pojedinaca, u sistemu svih grana vlasti, koji u ime države imaju čast i obavezu da služe narodu i državi, a nikada više mafiji i kriminalnim strukturama. Obećavamo da ćemo i dalje raditi na tome da svaki pojedinac u ovim ulogama bude dostojan povjerenja koje mu je dato. Godinu smo zaključili izborom prve guvernerke Centralne banke u istoriji Crne Gore", rekao je Bečić.

On je obećao da u novoj godini, nastavljaju sa "snažnom posvećenošću razvoju, prosperitetu i blagostanju Crne Gore, oslanjajući se na našu zajedničku snagu, mudrost i hrabrost".

"U ovim trenucima, dok zatvaramo još jedno značajno poglavlje naše istorije, s ponosom se vraćamo na impozantna dostignuća nove vlasti. Naš marš ka članstvu u Evropskoj uniji, koji će, bez sumnje, biti zlatnim slovima upisan u anale naše istorije, svjedoči o posvećenosti i trudu nove generacije političara koja se nesebično dala, ne odustajući ni pred jednim izazovom, sve u cilju prosperiteta i napretka naše države. Vraćam se na početak mog obraćanja vama. Postoje stvari u našem društvu koje su temelj naše snage i koje ne trebamo mijenjati, već ih trebamo učvrstiti, osnažiti i čuvati. Jedan od takvih primjera jeste povećanje minimalnih penzija našim penzionerima, pokazujući im poštovanje i zahvalnost za sve što su učinili za našu zemlju. Duboko vjerujem u nas, u našu sposobnost da jačamo gradjane i institucije, zajedno radimo i postižemo rezultate koji će biti primjer za buduće generacije. Najvrjednije u svemu tome jeste vaše povjerenje u nas. U ovoj atmosferi novogodišnjih i božićnih praznika, dižemo čaše u čast zajedništva, sloge i mira. Neka radost, sreća i dobro zdravlje prate vas i vaše najmilije, kako u ličnom, tako i u profesionalnom životu. Srećni praznici i živjeli", poručio je Bečić.

Joković: Siguran da ćemo zajedničkim naporima uspjeti da prevaziđemo sve prepreke

U Novoj 2024.godini očekuju nas brojni izazovi, ali sam siguran da ćemo zajedničkim naporima uspjeti da prevaziđemo sve prepreke, a sve u službi poboljšanja kvaliteta života svakog građanina, saopštio je predsjednik Socijalističke narodne partije (SNP) i ministar poljoprivrede, sumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Iz SNP je saopšteno da je Joković novogodišnjoj čestitki poželio svim građankama i građanima Crne Goru srećnu i uspješnu 2024. godinu.

"U ime Socijalističke narodne partije Crne Gore, kao i u svoje lično ime, zadovoljstvo mi je da svim građanima Crne Gore čestitam nastupajuću Novu 2024. godinu. Siguran sam da je pred nama period boljeg razvoja naše države, u kome će svaki stanovnik Crne Gore imati život dostojan čovjeka", istakao je Joković.

On je dodao da je "u godini koja je za nama, Crna Gora ostvarila dobre rezultate kako u privrednoj oblasti, tako i u dijelu korupcije i kriminala".

"Na svim poljima pokazala se ozbiljnost i progres i građani su konačno uvidjeli da vlast ne znači bolji život za izabrane pojedince, već bolji život za sve građane, bez obzira na vjerske, nacionalne ili političke razlike. Još jednom svim građanima čestitam novogodišnje praznike sa željom da ih prati dobro zdravlje, lično i porodično zadovoljstvo, ljubav i tolerancija, kako bi Nova 2024. bila ispunjena srećom, mirom i uspjesima", poručio je Joković.

Raičević: Želim da u narednoj godini budemo još uspješniji i bolj

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević čestitao je čestitao je svim građankama i građanima Novu godinu, saopšteno je iz pres službe opštine.

"Dozvolite da vam svima zahvalim što ste u godini za nama, zajedno sa nama u lokalnoj upravi, pružali značajan doprinos da naš Bar bude otvoreniji, moderniji i udobniji grad, da bude mjesto života za sve njegove ljude i da pokaže svima svoje najljepše lice. Postignuti rezultati daju nam za pravo da od naredne godine očekuje još više, da očekujemo još snažniji zamah razvoja svih potencijala našeg grada u kojem svako uspijeva da pronađe svoje mjesto, perspektivu i šansu, a to možemo samo zajednički", navodi se u čestitki.

"Zato nam svima želim da u narednoj godini budemo još uspješniji i bolji te da uvijek otvoreno i iskreno pružamo ruku jedni prema drugima, po čemu je naš Bar uvijek bio prepoznat. Takođe, želim vam svaku porodičnu i ličnu sreću i da praznične dane provedete radosno, zdravo i veselo sa dragim ljudima", zaključio je Raičević.

Nenezić: Godina koja je za nama nosila je u sebi niz izazova koje smo zahvaljujući poštovanju jedni drugih uspijeli da prevaziđemo

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Bar i poslanik Socijaldemokrata (SD) u Skupštini Crne Gore Branislav Nenezić čestitao je svim građankama i građanima Bara Novu godinu, saopšteno je iz SO Bar.

"Predstavlja mi posebnu čast, da u svoje lično ime i u ime Skupštine opštine Bar, svim građankama i građanima Bara čestitam novu godinu sa željom da praznične dane provedu u blagostanju sa svojim porodicama, prijateljima i komšijama slaveći dobro zdravlje i zajedništvo. Godina koja je za nama nosila je u sebi niz izazova koje smo zahvaljujući poštovanju jedni drugih uspijeli da prevaziđemo i siguran sam da ćemo i u narednoj godini, kroz još sadržajniju komunikaciju sa građanima, uspijeti da budemo bolji jer to naš Bar zaslužuje", navodi se.

Nenezić
Nenezićfoto: SO Bar

"Dolazak nove godine uvijek nosi novu energiju, a, energije nam neće nedostajati. Riješeni smo da Bar u narednoj godini bude primjer dinamičnog ekonomskog razvoja kroz realizaciju niza kapitalnih projekata koji predstavlju odgovor isključivo na potrebe naših građanki i građana. Ubijeđen sam da će Bar i u narednoj godini nastaviti da bude svetionik koji pokazuje put kojim treba da se kreće i cijela Crna Gora. Riješeni smo da nastavimo da koračamo putem progresa, putem poštovanja naprednih vrijednosti i putem svakodnevne posvećenosti poboljšanju životnog standarda naših sugrađana", zaključio je Nenezić.

Šehović: Crna Gora mora nastaviti evropski put, oduprijeti se retrogradnim svjetonazorima i sačuvati građanski i multietnički karakter

Predsjednik Socijaldemokrata (SD) Damir Šehović čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore nastupajuću 2024. godinu, saopšteno je iz SD-a.

"Na pragu nove kalendarske godine, kada imamo potrebu da sumiramo utiske odlazeće, vjerujem da nećemo pogriješiti ako kažemo da razloga za pretjerano zadovoljstvo postignutim u prethodnoj nemamo”, saopštio je Šehović.

Prema njegovim riječima, godinu koja je na izmaku obilježile su tenzije na drušveno-političkoj sceni, unutrašnja previranja, do sada neviđena estradizacija politike i sveprisutna nestabilnost, destruktivno, a nerijetko i antisistemsko djelovanje vladajućih elita, te apsolutna devalvacija sistema vrijednosti, odustnost vizije, odnosno tumaranje kod donošenja najznačajnijih odluka za državu i društvo u cjelini.

"Mi u Socijaldemokratama nijesmo žmurili ni na šta od navedenog. Naše djelovanje bilo je fokusirano. Ukazivali smo na brojne nedostatke, anomalije i propuste. Nekad smo čak bili usamljeni u tome. Kritikovali smo i istovremeno nudili rješenja, ali uvijek i na svakom mjestu bili uz naše građane, otvoreni za sve kritike i svjesni da uvijek može i više i bolje”, naglasio je Šehović.

Šehović
Šehovićfoto: Boris Pejović

Šehović je istakao neophodnost osnaživanja dijaloga i povjerenja, u cilju prevazilaženja izazova.

"Očekujemo da ćemo se, nažalost, i u godini koja je pred nama suočiti sa mnogim izazovima, imajući u vidu aktuelna dešavanja i brojne nagomilane neriješene probleme. Međutim, jedino promjenom pristupa, izdizanjem iznad partijskih rovova, osnaživanjem dijaloga i međusobnog povjerenja, pomenuto možemo uspješno prevazilaziti”, kazao je Šehović.

On je rekao da Crna Gora mora nastaviti svoj evropski put i vratiti se vrijednostima koje je baštinila, a za to je, kako je dodao, potrebno jedinstvo, odlučnost i zrelost.

"Crna Gora mora uprkos svemu nastaviti svoj evropski put, koji je već neko vrijeme zbog neodgovorne vlasti u potpunosti blokiran. Mora se vratiti svim onim vrijednostima koje je baštinila na tom putu, kako bi se postigli neophodni pomaci. A za ostvaranje tog krajnjeg cilja koji podrazumijeva članstvo u Evropskoj uniji više nego ikad je potrebno jedinstvo, odlučnost i zrelost”, poručio je Šehović.

Predsjednik SD-a je kazao da budućnost građana i države Crne Gore, umnogome zavise i od ispravnosti političkih odluka koje će se donositi.

"Zato je potrebno oduprijeti se retrogradnim svjetonazorima i uticajima, te čuvati naše najveće bogatstvo - građanski i multietnički karakter države. Jer naše različitosti nijesu naša mana, nego najveća trajna vrijednost koja nam je ostavljena u nasljeđe”, naveo je Šehović.

Šehović je u čestitki svima poželio srećnu i uspješnu godinu.

"Svim građankama i građanima Crne Gore, kao i našoj brojnoj dijaspori širom svijeta, uz najljepše želje, čestitam Novu godinu. Neka bude ljepša, bolja i uspješnija od svake prethodne”, zaključio je Šehović.

Martinović: Vjerujem da dolazi vrijeme koje će donijeti bolji standard, pravdu i stabilnost

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore Novu 2024. godinu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Svim građankama i građanima Crne Gore, želim dobro zdravlje, mir, slogu i prosperitet u Novoj, 2024. godini", navodi se u čestitki.

Martinović je kazao da je Crna Gora dobila novu Vladu koja ima energije i potencijala da pokrene mnoge zaustavljenje procese i riješi brojne probleme, koji su, kako navodi, zaustavljali razvoj i prosperitet naše zemlje.

Martinović
Martinovićfoto: Ministarstvo turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera

"Vjerujem da dolazi vrijeme koje će donijeti bolji standard, pravdu i stabilnost. Još jednom vam želim puno sreće, radosti i zdravlja u novoj 2024.godini. Da se svi zajedno izborimo za ekonomski snažnu, evropsku, ekološku i zdravu Crnu Goru", zaključuje se.

Đurašković: I u narednoj godini nastavićemo da gradimo bolju budućnost za sve nas

Gradonačelnik Prijestonice Cetinje Nikola Đurašković uputio je novogodišnju čestitku građankama i građanima i poželio im srećnu i uspješnu 2024. godinu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

"Za nama ja godina koju ponosno ispraćamo budući da smo u njoj zajedno ostvarili značajne rezultate, slijedeći planove i ciljeve koje smo postavili i ono u što smo vjerovali", navodi se u čestitki.

On je kazao da je protekla godina obilježena predanim radom i zajedničkim trudom kako bi se ostvarila vizija Cetinja kao poželjnog doma za život i rad svih onih koji grade svoju budućnost upravo ovdje.

Đurašković
Đuraškovićfoto: Prijestonica Cetinje

"Intenzivno smo radili na izgradnji nove i rekonstrukciji postojeće putne i javne infrastrukture, novih sportskih sadržaja, razvoju ruralnog područja, kreiranju nove turističke ponude i vođenju odgovorne socijalne politike. Posebna pažnja posvećena je našim najmlađim sugrađanima, osiguravajući im besplatne vrtiće, nova igrališta, prostore za igru i rekreaciju, kao i sve druge uslove koji su ključni za srećno djetinjstvo i razvoj", istakao je Đurašković.

"Mnoštvo je i drugih razloga da u Novu godinu uđemo zadovoljni i ponosni - snažno smo izgradili temelje kako bismo s optimizmom zakoračili u 2024. godinu, uvjereni da ćemo uloženim naporima poboljšati život svih građanki i građana Prijestonice. I u narednoj godini nastavićemo da gradimo bolju budućnost za sve nas, a realizacijom značajnih investicija koje su planirane snažno ćemo uticati na poboljšanje ekonomskog ambijenta i stvarati pretpostavke za otvaranje novih radnih mjesta, što ostaje naš prioritet daljeg razvoja Cetinja. Zahvaljujem svim građankama i građanima na neprocjenjivom doprinosu i podršci koji su bili ključni za postizanje ovih rezultata. Gradska uprava Prijestonice Cetinje će i u narednom periodu biti otvorena za sva vaša pitanja, prijedloge i sugestije kako bismo zajedno oblikovali budućnost našeg grada. U tom duhu, želim da vam naredna godina bude ispunjena zdravljem, uspjehom i ličnom i porodičnom srećom, a uvjeren sam da ćemo zajedničkim snagama i u narednom periodu doprinositi daljnjem napretku naše lokalne zajednice i društva", zaključuje se.

Nimanbegu: Potrebna politička i ljudska hrabrost za donošenje vizionarskih odluka

Predsjednika Nove Demokratske Snage Forca Genci Nimanbegu čestitao je građanima Novu godinu.

"Godina 2023. je bila značajna za Albance u Crnoj Gori, gdje možemo istaći da su Forca i Albanska alijansa obezbijedile mandat poslanika u Skupštini Crne Gore u situaciji kada je politička scena u Crnoj Gori doživjeli tektonske promjene koje će imati dugoročne efekte. Ostvarivanje našeg političkog programa se nastavlja kako na lokalnom tako i na državnom nivou. Uspjeli smo da amandmanima obezbijedimo finansijska sredstava za Ulcinjsku solanu, pokretanje Luke Ulcinj preko dokumentacione osnove, izgradnju vrtića za djecu, rekonstrukciju ulice Mujo Ulqinaku kao i izgradnju novog Bulevara od državnog Budžeta kao i puno više inicijativa preko Budžeta opštine", kazao je Nimanbegu.

Politička i finansijska stabilnost u Ulcinju, kako je dodao, "treba da su snažan pokretač u godini kada preuzimamo upravljanje našom opštinom".

"Na pragu Nove 2024. godine, vrijeme je da se zamislimo oko dosadašnjeg učinka političkog rada i političkog rada kroz lični primjer. Potrebna je politička i ljudska hrabrost za donošenje vizionarskih odluka, koje moraju biti samo u nacionalnom interesu da bi omogućili građanima i zajednici dobru upravu i da povrate vjeru da je politika služenje građanima. Cilj treba da bude bolji i dostojanstven život na ovim područjima koje su nam ostavljene od naših predaka. Prenoseći vam najsrdačnije čestitke u svoje ime i u ime Forca, želim da 2024. godina bude godina dobrog zdravlja, napretka sa puna dostignuća za sve Vas, vaše porodice kao i za sve Albance", zaključio je Nimanbegu.

LP: Da gradimo srećniju i slobodniju Crnu Goru za sve

Liberalna partija čestitala je građanima nastupajuće praznike i uspješnu Novu 2024. godinu.

"Uvjereni da će Crna Gora uspjeti da pronađe svoj put u najboljem interesu svih njenih ljudi i evropske perspektive države i ukupnog kvaliteta života društva, liberali će nastaviti da budu čvrst oslonac građanskog, naprednog i otvorenog društva. Svima u Crnoj Gori želimo uspješnu godinu, porodičnu i ličnu sreću, građansku hrabrost i mudrost da, svi zajedno, gradimo srećniju i slobodniju Crnu Goru otvorenu za sve", saopšteno je iz LP.

Bogdanović: Godinu za nama po mnogo čemu možemo nazvati istorijskom

Godinu za nama po mnogo čemu možemo nazvati istorijskom, saopštio je Boris Bogdanović, predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore

On u ime Kluba poslanika Demokratske Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore želi srećnu i uspjesima ispunjenu Novu, 2024. godinu.

Bogdanović
Bogdanovićfoto: Demokratska Crna Gora

"Godinu za nama po mnogo čemu možemo nazvati istorijskom. Crna Gora je u njoj dobila svoju i evropsku 44. Vladu, uspjela da održi čas savremene demokratije sa realizovana dva izborna procesa bez ikakvih tenzija, a na primjeru popisa stanovništva pokazala da za Crnu Goru ne postoje nepremostive prepreke i nemogući zadaci kada je vode ozbiljni ljudi, spremni da se uhvate u koštac sa najkrupnijim državnim pitanjima i riješe ih. Ovu godinu pamtićemo i po tome što smo u njoj uspjeli ono što je predstavljano nemogućim: okončali kompletiranje Ustavnnog suda, izabrali preostale članove Sudskog savjeta i guvernerku Centralne banke Crne Gore. U ovoj godini dokazali smo i da je sva bratomržnja decenijama zapravo vještački stvarana od strane organizovane kriminalne grupe pod snažnom kontrolom bivšeg režima. Međutim, revolucijom u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, od strane nadležnih državnih organa, njihove ruke sklanjamo daleko od Crne Gore, a istorijskim zapljenama cigareta i narkotika i privođenjem pravdi dugo nedodirljivih lica, kao država šaljemo jasnu poruku da smo spremni da ono što smo počeli u ovoj završimo u narednoj godini i da našu zemlju zajedničkim snagama očistimo od mafije, što je najviši nacionalni interes", istakao je Bogdanović.

On je odao "da smo ipak najljepši novogodišnji poklon uputili našim penzinerima povećanjem minimalne penzije na 450 eura, čime vraćamo dostojanstvo oima koji ga zaista zaslužuju jer su nam ostavili temelje na kojima mi danas nadograđujemo najljepšu zemlju svijeta".

"Građani Crne Gore, želim da znate da je godina koja je pred nama raskrsnica za prosperitet naše zajedničke kuće. Prevashodno, jer ćemo u njoj svijetu pokazati da je Crna Gora konačno spremna da krupnim korakom zakorači ka dvorištu Evropske unije, a vama da započinje snažan investicioni i razvojni ciklus kojim ćemo našoj djeci omogućiti bolji život na svom kućnom pragu. U ime ralizovanih zajedničkih pobjeda, i svih koje nas u narednoj godini očekuju, još jednom svim građankama i građanima Crne Gore želim dobro zdravlje i uspjehom ispunjen svaki dan 2024. godine", poručio je Bogdanović.

Dukaj: Da ove praznične dane provedete u blagostanju, sa svojim porodicama i najbližima slaveći zdravlje, slogu i dobrotu

Ministar javne uprave Maraš Dukaj čestirao je Novu godinusvim građankama i građanima Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva javne uprave (MJU).

Dukaj
Dukajfoto: gov.me

"U ime Ministarstva javne uprave, kao i u svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore, čestitam Novu godinu, uz najljepše želje da ove praznične dane provedete u blagostanju, sa svojim porodicama i najbližima slaveći zdravlje, slogu i dobrotu. Neka 2024. bude godina velikih reformi i zajedničkog napretka u svim oblastima. U saradnji ka istim ciljevima možemo više i bolje. Svi zajedno, otvorimo vrata prosperitetu i sigurnoj budućnosti. U to ime, želim vam svima dobro zdravlje, sreću i sve najbolje u Novoj 2024. godini", istakao je Dukaj.

MJU
foto: MJU

DPS Budva: Želimo vam da pomjerate granice ličnih uspjeha

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Budve čestitao je svim građanima i građankama srećnu Novu godinu, saopšteno je iz te partije.

"Dragi sugrađani, praznični dani koji su pred nama su lijepa prilika da se okupe porodica i prijatelji, dani kada smo upućeni jedni na druge i kada svi zajedno poželimo uspjehe svim dragim ljudima i damo svoj doprinos da odnosi među ljudima budu bliskiji, plemenitiji i trajniji", navodi se.

Oni su kazali da je ovo vrijeme kada se sumiraju rezultati rada i kada se prave planovi za budućnost.

DPS Nova godina
foto: DPS

"Želimo vam da sve što budete radili bude praćeno uspjesima i zadovoljstvom. Želimo vam da u Novoj godini budete uvijek okruženi porodicom i prijateljima. Da vas prate profesionalni izazovi, uspjesi vaše djece i porodica, i da u vremenu brzog života uvijek nađete trenutke za svoje najbiliže. Svima želimo dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću, mirno more i da se svi zajedno radujemo novom ljetu, uspješnoj turističkoj sezoni i nepretku. Našim mladim sugrađanima a posebno učenicima i studentima, koji predstavljaju najveće vrijednosti našeg društva, želimo da u godini koja je pred nama puno putuju, upoznaju nove kulture i da usvajaju nova znanja i vještine. Neka nas praznični dani koji su pred nama podsjete na sve vrijednosti koje baštinimo, uvjereni da je ispred nas godina puna lijepih trenutaka, profesionalnih izazova i zadovoljstva. Želimo vam da pomjerate granice ličnih uspjeha, uvjereni da će svi naši sugrađani imati priliku da ostvare sve svoje želje i ciljeve. Na tom putu neka vas prati uspjeh, kvalitet i napredak, a da u brojnim obavezama koje imate uvijek pronađete vrijeme za sebe i svoje najmilije", zaključuje se.

Živković:Svi želimo da živimo bolje, kvalitetnije i lagodnije

Aktuelni vršilac dužnosti (v.d.) predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) i kandidat za njenog novog lidera Danijel Živković čestitao je Novu godinu svim građanima i građankama Crne Gore, uz želju da se do boljeg života dođe zajedničkim radom, saopšteno je iz DPS.

"U još jednoj godini za nama možemo sabrati razna iskustva koja smo zajedno prošli, i u politici i u svakodnevnim rješavanjima briga i sustizanju obaveza. Svi želimo da živimo bolje, kvalitetnije i lagodnije. To ćemo postići samo ako radimo zajedno, ako radimo više i organizovanije", poručio je Živković u novogodišnjoj čestitki.

Živković
Živkovićfoto: DPS

Građankama i građanima je poželio da se politika bavi više njima umjesto oni njome, i da im u tom bavljenju dobrobit bude pristupačnija.

"Želim vam i da ostvarite sve važne poslovne i lične ciljeve, uz želje za dobrim zdravljem i prosperitetom na svakom polju. Iskreno vjerujem da će naredna godina biti srećnija i stabilnija, da će se sve političke razlike prevazići u korist naše države i svih njenih građana", rekao je Živković.

On je kazao da će se "DPS kao politička partija zalagati za ostvarenje svih ciljeva koje su sa građankama i građanima zajednički postavili, i da će zahvaljujući upravo njima vratiti povjerenje koje zaslužuje državotvorna i najbrojnija politička organizacija u Crnoj Gori".

Vuković: Obećavam da ćemo i ubuduće biti odgovorni, marljivi i kreativni

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković čestitao je nastupajuće praznike i najavio da će Nikšić, u 2024. godini, "biti veliko gradilište".

Vuković
Vukovićfoto: Svetlana Mandić

"I pored brojnih izazova i naslijeđenih problema sa kojima se kao lokalna samouprava suočavama, sa zadovoljstvom mogu konstatovati da 2023. godinu ispraćamo kao pobjednici, finansijski stabilni i bogatiji za brojne započete i realizovane infrastrukturne projekte, dječija igrališta i sportske terene, sa znatno unaprijeđenom kulturnom i turističkom ponudom... Uvjeren sam da će naredna, 2024. godina, biti godina velikog rada i uspjeha, punog ostvarenja brojnih naših zamisli, te da će Nikšić dobiti status Grada. Obećavam da ćemo i ubuduće biti odgovorni, marljivi i kreativni. Nastavićemo da posvećeno radimo kako bi Nikšić bio još ljepši, bogatiji i čistiji", naveo je Vuković.

Bakić: Da zajedničkim radom i zalaganjem unaprijedimo uslove života

Predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakić čestitao je grđanima nastupajuće praznike.

Petko Bakić
foto: Privatna arhiva

"Povodom novogodišnjih praznika upućujem čestitku svim građanima opštine Kolašin sa željom da nova 2024. godina svima donese zdravlja, uspjeha i sreće, te da bude uspješnija od prethodne i da zajedničkim radom i zalaganjem unaprijedimo uslove života i ambijent na području naše opštine", naveo je Bakić.

Bonus video: