Mandić: Valorizacija cetinjskih resursa mora biti prioritet državne i lokalne vlasti

Predsjednik Skupštine kazao da je Cetinju, vraćanjem "zvaničnog statusa kulturne, duhovne i istorijske Prijestonice Crne Gore", pružen novi podsticaj za razvoj

2218 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Valorizacija cetinjskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti, poručio je predsjednik Skupštine Andrija Mandić.

On je, povodom 4. janaura - Dana osnivanja Prijestonice, uputio čestitku gradonačelniku Nikoli Đuraškoviću predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović, kao i svim građankama i građanima Cetinja.

"Od svog osnivanja 1482. godine, Cetinje je bilo izvor ponosa za sve koji ga zovu domom. Istovremeno, zajedno sa Lovćenom koji ga nadvisuje, grad je postao simbol nepokorivosti i nadahnuća u borbi za oslobođenje južnoslovenskih naroda. Slaveći ovaj poseban dan, odajemo priznanje istorijskoj zaostavštini i kulturnim spomenicima koji govore o slavnoj prošlosti vašeg grada", naveo je Mandić u čestitki.

Kazao je da je Cetinju, vraćanjem "zvaničnog statusa kulturne, duhovne i istorijske Prijestonice Crne Gore", pružen novi podsticaj za razvoj.

"Ipak, moramo nastaviti sa radom - valorizacija cetinjskih resursa mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu. U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana osnivanja Prijestonice, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperiteta vaše zajednice", zaključuje Mandić.

Bonus video: