Milatović čestitao Dan Opštine Mojkovac: U meni imate saveznika za svaku inicijativu koja doprinosi prosperitetu

"Dan opštine Mojkovac obilježavamo podsjećajući se junaštva, nepokornosti i ponosa, kao neraskidivih djelova genetskog koda crnogorskog vojnika"

6889 pregleda 9 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je čestitku povodom Dana Opštine Mojkovac, predsjedniku Opštine Vesku Deliću, predsjedniku Skupštine Opštine (SO) Marku Janketiću, odbornicima i svim građanima, saopšteno je iz Kancelarije za odnose s javnošću predsjednika.

On je kazao da Mojkovačka bitka i epski podvig crnogorske vojske božićnih dana 1916. godine ostaju zlatnim slovima upisani u istorijska sjećanja našeg naroda i države.

"Dan opštine Mojkovac obilježavamo podsjećajući se junaštva, nepokornosti i ponosa, kao neraskidivih djelova genetskog koda crnogorskog vojnika. Ovi svečani trenuci prilika su da ukažemo na nužnost postojanja jasne vizije razvoja Mojkovca, koja će u godinama pred nama rezultirati stvaranjem boljih uslova za život vaše lokalne zajednice", navodi se u čestitki.

Milatović je istakao da je ekonomski i privredni razvoj Mojkovca neophodno ostvariti kroz implementaciju efikasnih javnih politika i održivo partnerstvo državnih i lokalnih vlasti.

Uz to, dodaje on, prirodni resursi poput kanjonske doline Tare, prašume Crna Poda i Zabojskog jezera predstavljaju dodatan stub razvoja vašeg kraja, čija valorizacija zahtijeva posebnu pažnju i senzibilitet.

"U Predsjedniku Crne Gore imaćete pouzdanog saveznika za svaku inicijativu koja doprinosi prosperitetu vaše opštine”, zaključuje se.

Bonus video: