Brđanin: Ekspertska podrška SE od velikog značaja

"Ekspertska podrška SE pri izradi instrukcija i dokumenata, uz poseban osvrt na Instrukciju o postupanju policijskih službenika prema uhapšenim i zadržanim licima, je od izuzetnog značaja za Upravu policije“

4746 pregleda 7 komentar(a)
Brđanin i Dervišagić, Foto: Uprava policije
Brđanin i Dervišagić, Foto: Uprava policije

Ekspertska podrška Savjeta Evrope (SE) pri izradi instrukcija i dokumenata od izuzetnog je značaja za Upravu policije, kazao je direktor policije Zoran Brđanin sa predstavnicima te međunarodne organizacije.

Iz Uprave policije je saopšteno da se Brđanin danas sastao sa šeficom Programske kancelarije SE u Podgorici, Lejlom Dervišagić i njenom saradnicom Tatjanom Miranović.

Sastanku su, kako se navodi, prisustvovali i generalna direktorica Direktorata za normativne poslove i razvoj policije Ministarstva unutrašnjih poslova Iva Vukoslavčević i načelnik Odjeljenja za koordinaciju policijskih i sa njima povezanih poslova, Vladan Popović.

Brđanin je zahvalio na sveukupnoj podršci koju programska kancelarija SE pruža crnogorskoj policiji u cilju unapređenja kapaciteta u oblasti poštovanja ljudskih prava i CPT standarda.

„Ekspertska podrška SE pri izradi instrukcija i dokumenata, uz poseban osvrt na Instrukciju o postupanju policijskih službenika prema uhapšenim i zadržanim licima, je od izuzetnog značaja za Upravu policije“, kazao je Brđanin.

On je naglasio kao izuzetno važno uključivanje eksperata SE u proces sačinjavanja plana budućih obuka, kako bi zajedničkim snagama izradili kvalitetne, objedinjene nastavne planove i programe.

Sagovornici su, kako je saopšteno, saglasili da je dosadašnja saradnja bila izuzetno plodotvorna, sa vidljivim rezultatima i izrazili uvjerenje da će to biti slučaj i u narednom periodu.

Brđanin je rekao da je Uprava policije spremna da stavi na raspolaganje svoje kapaciteta u cilju što kvalitetnijeg ispunjenja budućih projektnih zadataka.

Bonus video: