Kompaniji IDEA-CG dodijeljeno priznanje za podršku djeci i mladima

Kompanija IDEA-CG, koja je članica Fortenova grupe, dobila je priznanje za podršku djeci i mladima za 2023. godinu.

32855 pregleda 0 komentar(a)
Foto: IDEA
Foto: IDEA

Riječ je o godišnjim nagradama za fiilantropiju „Iskra“ koje dodjeljuje Fond za aktivno građanstvo. Ovo priznanje kompanija je zavrijedila društveno odgovornim aktivnostima koje je realizovala u prošloj godini, a koje su imali za cilj da doprinesu unapređenju stanja u oblasti inkluzije djece sa smetnjama u razvoju, podizanju svijesti djece o važnosti zaštite životne sredine, kao i za podršku društvenom preduzetništvu mladih.

Prema riječima Jelene Doderović, direktorice marketinga IDEA-CG, posvećenost kompanije djeci i mladima odraz je ne samo poslovnih strategija, već je ukorijenjena u uvjerenju da je ulaganje u buduće generacije ključno za održivi i prosperitetan društveni razvoj.

"Kroz različite inicijative, projekte i programe, nastojali smo i nastojimo da stvorimo pozitivan uticaj na živote mladih ljudi, te da im pružimo podršku i podsticaj za ostvarivanje njihovih ciljeva. U našem poslovanju uvijek smo težili ne samo da budemo snažan ekonomski činilac, već i pouzdan društveni partner koji prepoznaje svoju odgovornost prema okolini u kojoj djeluje“, kazala je Doderović.

IDEA
foto: IDEA

Ona dodaje da je ovo priznanje dodatni podstrek za nastavak s radom na projektima koji će unaprijediti kvalitet života djece i mladih, stvarajući okruženje u kojem svako dijete ima priliku da ostvari svoj puni potencijal.

Jedan od ključnih projekata kojim je kompanija zavrijedila ovo priznanje je inicijativa "Zajedno za IDEAlnu okolinu". Kako bi djeci i svim građanima ostavili bolju, zdraviju i zeleniju životnu okolinu, podstakli učenje dobrih i korisnih navika, a u cilju podizanja svijesti o zaštiti životne sredine kod djece svih uzrasta, kompanija je inicirala ovaj projekat u saradnji sa institucionalnim partnerima Agencijom za zaštitu životne sredine i Zavodom za školstvo.

Dodatno, kompanija je u prošloj godini podržala inkluziju djece sa smetnjama u razvoj donacijom štamparije za NVO "Naša djeca Podgorica“, a sponzorstvom Social Impact Award pokazuje predanost društvenom preduzetništvu, podržavajući mlade preduzetnike u razvoju inovativnih ideja koje imaju pozitivan uticaj na zajednicu.

Iz kompanije IDEA-CG se zahvaljuju Fondu za aktivno građanstvo na ovom važnom priznanju, te poručuju da će nastaviti da ulažu napore kako bi pružili što konkretniji i značajniji doprinos zajednici i budućim generacijama.