Opština Tivat pomaže manifestacije

Turistička organizacija Tivat objavila javni poziv za raspodjelu 35 hiljada eura

2984 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković
Detalj iz Tivta, Foto: Siniša Luković

Turistička organizacija Opštine Tivat pozvala je zainteresovane organizatore manifestacija da se prijave za dodjelu sredstava za pokrivanje dijela troškova organizacije manifestacija, koje će se ove godine priređivati na području tivatske opštine.

“Sredstva planirana budžetom TO Tivat dodjeljuju se bespovratno na osnovu zahtjeva za dodjelu sredstava za pokrivanje dijela troškova organizacije manifestacija i druge prateće dokumentacije, a mogu se dodijeliti isključivo za manifestacije koje se održavaju u 2024. godini. Dodijeljena sredstva se mogu koristiti za organizovanje manifestacija od međunarodnog, nacionalnog ili regionalnog značaja kao glavnog motiva dolaska turista u destinaciju, sa ciljem promocije Tivta kao turističke destinacije, podizanja marketinške vrijednosti destinacije i razvoja sadržaja koji utiču na produženje turističke sezone te povećanja turističkog prometa, posebno u periodu predsezone i postsezone.”- saopšteno je juče tim povodom iz TO Tivat.

Korisnici podrške mogu biti svi organizatori manifestacija. Bespovratna sredstva će se odobravati za organizaciju i realizaciju zabavnih, sportskih, kulturnih, eno-gastronomskih, tradicionalnih, umjetničkih manifestacija i sličnog Program ne uključuje podršku za organizaciju stručno tematskih skupova, kao i skupova koji imaju vjerski i politički karakter.

Javni poziv otvoren je do 22. februara, a u budžetu TO Tivat za 2024. za ove namjene predviđen je ukupan iznod od 35.000 eura, što je 30 odsto manje novca nego što je za podršku manifestacijama po javnom pozivu TO Tivat izdvojila lani.

Bonus video: