Kriza u Crnoj Gori: Ugroženo preko 1000 radnih mjesta!

Montenegrobet je podnio Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti člana 68 f

6516 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MontenegroBet
Foto: MontenegroBet

Sa izmjenama Zakona o igrama na sreću i štetnim članom 68 f je javnost imala prilike da se dobro upozna, ono što se na žalost zanemaruje jesu konkretne posljedice koje ove izmjene donose. Pored toga što su ove izmjene uticale na ograničenja elektronskih metoda uplate depozita za online igre, neravnopravnost na tržištu i ograničenja slobode izbora, zanemarena je stvarna opasnost od ozbiljnih posljedica po radna mjesta u industriji igara na sreću.

Ovaj potez nije samo suprotan praksi u okruženju i EU, već predstavlja ozbiljnu opasnost po ekonomsku stabilnost zemlje. Sa stopom nezaposlenosti preko 15%, gubitak ovog broja radnih mjesta čini značajan udar na ekonomiju i društvo, a sve zbog ispunjenja lobističkih želja pojedinca. Industrija igara na sreću i njeni dobavljači trenutno zapošljavaju oko 2% ukupno zaposlenih, čineći ih direktno ugroženim.

Apelujemo na poslanike Narodne skupštine da u skladu s građanskom inicijativom, koju je podržalo više od 25.000 ljudi, hitno ukinu član 68 f Zakona o igrama na sreću koji smatramo neustavnim.

Montenegrobet je podnio Inicijativu za ocjenu ustavnosti i zakonitosti člana 68 f, a sada tražimo podršku Skupštine i relevantnih institucija kako bismo zajedno riješili navedenu situaciju i spriječili gubitak radnih mjesta.

Očuvanje radnih mjesta je ključno za ekonomsku stabilnost Crne Gore, ističu iz navedenog udruženja.