Opština Bar: Manje prisustvo podzemnih voda oko Stare masline

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević sa saradnicima obišao radove na izgradnji drenažnog rova kod Stare masline na Mirovici

2957 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Opština Bar
Foto: Opština Bar

Radovi na izgradnji drenažnog rova su započeti sredinom prethodne sedmice, a praćenjem vodostaja u četiri postavljena piziometra oko stabla Stare masline prethodnih dana zapaženo je prisustvo vode u značajno manjim količinama nego ranije, saopšteno je iz Opštine Bar.

To daje dobre izglede da će ovo biti adekvatno i trajno rješenje po zdravlje Stare masline, naveli su.

Iz Opštine Bar su se oglasili nakon što je predsjednik Dušan Raičević sa saradnicima obišao radove na izgradnji drenažnog rova kod Stare masline na Mirovici.

"Obilasku radova prisustvovao je i prof. dr Sreten Tomović, član Komisije za analizu stanja i predlaganja mjera od značaja za optimalan rast i razvoj stable Stare masline", poručili su.

Iz Opštine Bar su kazali da je Komisija 21. decembra 2023. godine dostavila predmjer radova za izgradnju drenažnog rova i odvođenje površinskih voda sa platoa Stare masline. Opština Bar je već 25. decembra 2023. godine po hitnom postupku raspisala tender za izbor izvođača radova za realizaciju predloženih mjera, čiji postupak je završen 29.decembra 2023. godine, na osnovu čega je sa najpovoljnijim ponuđačem zaključen ugovor o izvođenju radova na iznos od 28.960 eura bez uračunatog PDV-a.

"Radovi teku planiranom dinamikom, a od izvođača radova dobijeno je uvjerenje da će radovi biti završeni adekvatno i u predviđenom roku”, saopštili su.

Bonus video: